AXA již půl roku nabízí možnost investovat prostřednictvím 5 podílových fondů

25.09.2007 | , AXA
Tiskové zprávy


Již půl roku mohou klienti finanční skupiny AXA v České republice investovat prostřednictvím 5 podílových fondů.

Do budoucna plánuje finanční skupina AXA v České republice dále rozšířit množství fondů, do kterých budou moci její klienti investovat. Hodlá nabídnout střešní fondy, jejichž prostřednictvím budou mít čeští drobní klienti možnost investovat do některých z 900 špičkových světových fondů spadajících pod správu finanční skupiny AXA.

„AXA je globální společností, která je díky své celosvětové působnosti schopná svým klientům nabídnout podrobné a expertní analýzy finančního trhu tak, aby každému klientovi připravila řešení přesně na míru. Hlavní snahou finanční skupiny AXA je klientům poskytovat smysluplné investiční strategie, které prokazují svoji prvotřídní výkonnost s úměrným rozložením rizika. Je pro nás důležité, aby se každý náš klient v našich produktech orientoval a abychom mu nabídli řešení, které přesně pokrývá jeho potřeby. Proto nabízíme klientům individuální servis a profesionální poradenství prostřednictvím zkušených finančních poradců,“ uvedl Petr Žaluda, generální ředitel skupiny AXA pro ČR a SR.

V České republice AXA v současnosti spravuje 5 fondů. Všechny fondy klientům nabízí výborné zhodnocení vložených peněz a přitom vyžadují jen nízkou vstupní investici. Nejnižší riziko v sobě obnáší peněžní fondy AXA CZK Konto a SKK Konto. Jedná se o konzervativnější fondy, které bezpečně, ale pomaleji zhodnocují peníze klientů. Majetek těchto fondů pochází z krátkodobých dluhopisů a nástrojů peněžního trhu. Hlavním zdrojem zhodnocení vkladů v těchto fondech tvoří úrokový výnos. Do peněžních fondů investují klienti, kteří preferují kratší investiční horizont.
 
AXA CEE Dluhopisový fond nabízí o něco vyšší výnosy i riziko než peněžní fond. Majetek fondu je investovaný do dluhopisů vydávaných v nových členských zemí EU. Zhodnocení investic zde plyne ze vzájemných sbližovacích tendencí ekonomik těchto zemí. Fond je vhodný pro střednědobé investory, kteří se chtějí podílet na výnosech především státních dluhopisů regionu střední a východní Evropy a využít tak pozitivní makroekonomické trendy v regionu.

Majetek AXA CEE Akciového fondu je investován do akcií významných společností působících ve střední a východní Evropě. Zdrojem zhodnocení takto investovaných prostředků jsou firemní výsledky daných společností a tedy i ekonomický růst regionu. Akciový fond je určen dynamickým investorům, kteří jsou ochotni akceptovat vysokou kolísavost investice výměnou za možnost dosažení vyššího výnosu něž tomu je u dluhopisových či peněžních fondů.

Majetek fondu AXA Corporate Fund se skládá ze dvou částí. První z nich, která představuje minimálně 80 % investičního portfolia, je tvořena nástroji peněžního trhu a dluhopisy denominovanými v českých korunách. Tuto konzervativní složku maximálně z 20 % doplňuje dynamická část fondu složená z akcií nejvýznamnějších společností, jejichž akcie jsou v ČR, případně na příbuzných trzích, obchodovány. AXA Corporate Fund je určený právnickým osobám k investování větších finančních prostředků konzervativnější investiční strategií s relativně stabilním výnosem.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy