Klienti AXA mohou nyní investovat také do developerských a realitních firem

01.10.2007 | , AXA
Tiskové zprávy


Klienti finanční skupiny AXA mohou nově investovat své finanční prostředky prostřednictvím realitního podílového fondu. Strategie AXA Realitního fondu je postavena na investicích do perspektivních akcií developerských a realitních společností .

AXA Realitní fond tak vhodně doplňuje dalších pět podílových fondů, které mohou klienti AXA v současné době využívat. Podílové fondy AXA jsou určeny široké veřejnosti, investice do nich je velmi jednoduchá a nevyžaduje vysoké počáteční náklady: Minimální vstupní vklad je 5000 Kč, minimální následná investice je 500 korun, ve stejné výši je také minimální výběr a zůstatek. 

„Spuštění AXA Realitního fondu není zdaleka poslední aktivitou, kterou hodláme klienty v letošním roce oslovit. Plánujeme jak spuštění dalších podílových fondů, tak také dalších služeb zjednodušujících našim klientům možnost disponovat s jejich investicemi,“ uvedla Kamila Horáčková, Chief Investment Officer AXA v České republice. „Každému, kdo se rozhodne investovat své finanční prostředky do podílových fondů, máme co nabídnout,“ dodala.

„Skupina AXA patří v celosvětovém měřítku v oblasti správy aktiv mezi nejúspěšnější společnosti. Na konci prvního pololetí tohoto roku spravovala aktiva v hodnotě 1,32 bilionů euro. V současné době máme na celém světě více než 900 fondů a jejich drtivá většina patří k těm nejvýkonnějším na trhu. V minulém roce jsme za kvalitu námi spravovaných aktiv získali celkem 84 ocenění,“ řekla Kamila Horáčková. Mezi získaná ocenění patří například S&P Fund Awards pro nejlepší fond za posledních pět let, nebo Cash&Morning Star Award pro nejinovativnější fond roku. Ke klientele skupiny AXA patří významné celosvětové společnosti jako FFP, Citibank či E.ON.

V České republice v současnosti AXA kromě AXA Realitního fondu spravuje dalších 5 fondů. AXA CZ Konto a SK Konto jsou konzervativnější peněžní fondy, které bezpečně, ale pomaleji zhodnocují peníze klientů. Do těchto fondů investují klienti, kteří preferují kratší investiční horizont. AXA CEE Dluhopisový fond nabízí o něco vyšší potencionální výnosy i riziko než peněžní fond. Fond je vhodný pro střednědobé investory, kteří se chtějí podílet na výnosech dluhopisů a měn regionu střední a východní Evropy.

AXA CEE Akciový fond investuje do akcií regionu střední a východní Evropy a je určen investorům, kteří jsou ochotni akceptovat vysokou kolísavost investice výměnou za možnost dosažení vyššího výnosu něž tomu je u fondu dluhopisového či fondu peněžního trhu. Poslední fond pod správou společnosti AXA v České republice je AXA Corporate Fund určený k investování větších finančních prostředků s konzervativnější investiční strategií a požadavkem relativně stabilního výnosu.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy