86 % velkých firem poskytuje zaměstnancům penzijní připojištění

02.10.2007 | , ING Global Financial Group
Tiskové zprávy


Podle průzkumu, který pro ING realizovala společnost Ogilvy Public Relations mezi nejvýznamnějšími firmami České republiky,  využívá drtivá většina (93 %) velkých českých firem program zaměstnaneckých výhod.

Nejčastějším zaměstnaneckým benefitem je příspěvek na stravování, který nabízí 97 % společností, na druhém místě se umístilo penzijní připojištění (86 % respondentů). Životní pojištění skončilo na osmém místě – nabízí ho 42 % firem zapojených do průzkumu.

„Péče o zaměstnance včetně poskytování zaměstnaneckých výhod je dnes součástí strategie většiny společností. Více než třetina respondentů našeho průzkumu uvádí jako jeden z přínosů poskytování employee benefits větší stabilizaci zaměstnanců. Přínosná je i daňová výhodnost, kterou zmiňuje 58 % společností. Je proto evidentní, že poskytování zaměstnaneckých výhod je prospěšné nejen pro zaměstnance, ale i pro zaměstnavatele,“ uvedl Jan Šíbal, ředitel ING Employee Benefits.

Podle údajů Asociace penzijních fondů se průměrná výše měsíčního příspěvku zaměstnavatele do penzijního připojištění zaměstnance rovná 461,75 Kč. Průměrná částka u smluv sjednaných u ING je o něco vyšší, odpovídá 633 Kč. 

Přestože již v dnešní době nabízejí zaměstnavatelé svým zaměstnanců široké spektrum výhod, celých 53 % respondentů průzkumu má v plánu svou nabídku rozšířit.

„Našim zaměstnancům nabízíme penzijní připojištění a zvažujeme možnost poskytování i životního pojištění. Z daňového hlediska je to výhodné pro firmu i pro zaměstnance, navíc tím roste dobré jméno naší společnosti,“ uvedl jeden z respondentů průzkumu.

Mezi pojišťovnami na trhu daňově odečitatelného životního pojištění v České republice, na které přispívá zaměstnavatel, hraje ING nejvýznamnější roli. Podle údajů České asociace pojišťoven je téměř polovina (42 %) těchto smluv životního pojištění uzavřena u ING.

Kromě příspěvků na stravování a penzijní připojištění je dalším nejčastějším zaměstnaneckým benefitem možnost školení a kurzů (86 % respondentů) nebo příspěvek na sport, kulturu, zdraví, rekreaci a volný čas (78 %). Přesné výsledky průzkumu jsou patrné z grafu.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy