Barclays Capital nabízí ve spolupráci s Patria Direct v ČR investice do komodit

03.10.2007 | , Barclays
Tiskové zprávy


Barclays Capital, divize investičního bankovnictví společnosti Barclays Bank PLC, nabízí ve spolupráci s Patria Direct českým zájemcům o investování zcela nový produkt. Jde o Zajištěný Komoditní Dluhopis Plus, který investorům přináší rozšířené možnosti investování do komodit a zároveň ochranu investovaného kapitálu v době splatnosti. Minimální hodnota upisované částky je 1000 korun.

Zajištěný Komoditní Dluhopis Plus, tak se jmenuje novinka, kterou mohou čeští investoři upisovat od 1. října do 12. října 2007. Tento čtyřletý dluhopis od společnosti Barclays nabízí 100% ochranu investované částky v době splatnosti a přináší možnost zajímavých zisků. Dostupný je přitom již drobným investorům, minimální nominální hodnota úpisu je totiž pouze 1000 korun.

Dluhopis společnosti Barclays mohou zájemci upisovat u společnosti Patria Direct, jednoho z největších tuzemských obchodníků. „Tato novinka je zajímavá pro začínající investory. Nenese s sebou žádné riziko znehodnocení investovaných prostředků (ochrana kapitálu). Vedle toho může být komoditní dluhopis vhodný také jako doplněk do portfolia zkušených hráčů. Komoditní trhy se totiž obvykle vyvíjejí přesně opačně než ostatní, například akciové. Budou-li tedy klesat akcie, mohou růst komodity, a naopak,“ vysvětluje výkonný ředitel společnosti Patria Direct Oldřich Pavlovský.

„Nový dluhopis, který do České republiky Barclays Capital přináší, umožňuje investování do komodit – tedy ropy, hliníku, mědi a uhlí. Ty jsou čím dál více populární a zájem o ně neustále roste. Jsme rádi, že můžeme tento produkt nabídnout českým investorům,“ říká Przemyslaw Blotny, Associate Director Barclays Capital odpovědný za trhy střední a východní Evropy. 

Kromě toho dluhopis nabízí ve čtyřletém období 125% podíl na průměrné výnosnosti koše komodit. To znamená, že investor získá prostřednictvím fondů vyšší výnos, než kdyby investoval přímo do komodit. Zajištěný Komoditní Dluhopis Plus bude kotovaný na Burze cenných papírů Praha.

Bližší informace o zajištěném dluhopisu, jeho vlastnostech a hlavní rysy naleznete v přiloženém souboru.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy