Podílový fond PROSPERiTA letos drží růstové hodnoty

08.10.2007 | , Prosperita holding
Tiskové zprávy


Nedávné kolísání na kapitálových trzích dokázal „využít“  podílový fond PROSPERiTA - OPF globální ve prospěch svých podílníků. Za devět měsíců letošního roku proto vykazuje kladné přírůstky.

„Dokázali jsme eliminovat nepříznivé jevy provázející problémy s části hypoték v USA tím, že jsme větší polovinu aktiv našich klientů včas transformovali na peněžní formu,“ vysvětlil strategii předseda představenstva vlastníka investiční společnosti  - Holdingu PROSPERITA, a. s., ing. Miroslav Kurka. „Určité ztráty nás pochopitelně také postihly, šlo však  řádově pouze o jednotky procent,“ dodal s tím, že je to daleko méně  než  činí průměr.

Fondu se vyplatilo mimo včasného držení hotovosti přesunem z akcií, také uplatňované zajištění kurzu amerického dolaru vůči poklesu jeho hodnoty. V současné době už opět začíná investovat do nových akcií.  „Lidé znovu začínají věřit investování do podílových fondů, a nám se tak daří získávat nové klienty,“ připojil ještě Kurka. Od ledna tohoto roku, zvláště pak v posledních týdnech, získal řadu individuálních investorů, kteří mu svěřili celkem 91 milionů korun.

Za tři čtvrtletí letošního roku vykazuje PROSPERiTA – OPF globální průměrnou míru zhodnocení spravovaného majetku ve výši 12,73 % a řadí se v kategorii fondů smíšených mezi nejúspěšnější domácí tituly. Hodnota jeho portfolia dosáhla částky 1,84 miliardy korun, kurz podílových listů stoupl na 2,2464 Kč. Roční zhodnocení majetku dosahuje 23,39%, od svého otevření v srpnu 2001 dokázal fond, jenž je jediným takovýmto subjektem působících v Moravskoslezském regionu, zhodnotit majetek svých klientů na 144,39%.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy