AXA uzavřela dohodu o partnerství s italskou bankou BMPS

23.10.2007 | , AXA
Tiskové zprávy


Finanční skupina AXA uzavřela smlouvu s italskou Banka Monte dei Paschi di Siena Bank o dlouhodobém partnerství v divizi životního a neživotního bankovního pojištění a v divizi penzijního pojištění v Itálii.

"V rámci tohoto partnerství získala AXA 50% podíl v divizi životního pojištění a spoření, majetkového a úrazové pojištění a 50% podíl v oblasti otevřených penzijních fondů. Převezme také správu aktiv  pojišťovacích společností ve výši přibližně 13 miliard euro a správu majetku otevřených penzijních fondů,“ uvedl Henri de Castries, předseda představenstva skupiny AXA.

Banka Monte dei Paschi di Siena Bank, která byla založena v roce 1472 jako Monte di Pietà za účelem poskytování pomoci neprivilegovaným vrstvám v italské Sieně, je považována za nejstarší banku světa. V současné době stojí v čele jedné z pěti největších bankovních skupin v Itálii a vlastní významné podíly na trhu ve všech sektorech, v nichž působí. MPS Group je aktivní na celém území Itálie a v hlavních mezinárodních finančních střediscích.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy