S cestovním pojištěním je zimní dovolená bez obav

30.10.2007 | , Allianz
Tiskové zprávy


Zimní dovolená, ať už v Čechách nebo zahraničí, s sebou přináší rizika spojená s provozováním zimních sportů. Allianz pojišťovna nabízí pojištění zimních sportů bez přirážky, navíc s krytím všech rizik spojených s jejich provozováním.

Cestovní pojištění Allianz zahrnuje pojištění léčebných výloh v zahraničí s neomezeným limitem plnění, úrazové pojištění, pojištění zavazadel, pojištění odpovědnosti za škodu, doplňkové asistenční služby a možnost připojištění stornovacích poplatků. Zkušenosti z minulé zimní sezóny dokládají, že investovat několik set korun do cestovního pojištění se v případě nehody při sportu rozhodně vyplatí.

Standardní cestovní pojištění Allianz zahrnuje kompletní pojištění všech rizik, tedy pojištění léčebných výloh v zahraničí, úrazové pojištění, pojištění zavazadel, pojištění odpovědnosti za škodu a doplňkových asistenčních služeb. V základní sazbě pojištění je zahrnuto velké množství sportovních aktivit, pojištění rovněž kryje záchrannou pátrací činnost horské služby a ostatních záchranných sborů na území celého světa, a to i bez lékařského ošetření.
Stornovací poplatky je možno pojistit bez závislosti na ostatní rizika.

Zimní sporty bez přirážky
Mezi zimní sporty, které jsou zahrnuty do základní sazby pojistného bez ohledu na jejich rekreační nebo profesionální úroveň, patří běh na lyžích, sjezdové lyžování, snowboarding, boby, mountboarding, saně, snowtubbing a slalom na lyžích. Tyto uvedené sporty musí být provozovány vždy po vyznačených trasách. Cestovní pojištění Allianz zahrnuje i bruslení na ledě.

Rizikové sporty, jakými jsou například akrobatické lyžování, skoky a lety na lyžích, sněžný skútr, lední hokej, rychlobruslení na ledě, skiboby, skikros, lze připojistit, opět bez ohledu na jejich amatérskou nebo profesionální úroveň a bez ohledu na destinaci.

Cestovní pojištění je samozřejmou součástí zimní dovolené
V současné době platí, že lidé více cestují, jsou z médií a od přátel poučení o výhodách pojištění a snaží se minimalizovat rizika spojená s cestováním. Nejčastějšími destinacemi s ohledem na provozování zimních sportů jsou Rakousko a Itálie. Nicméně v souvislosti s tím, že Allianz pojišťovna pojistí zimní sporty v základní sazbě a klienti už se naučili této výhody využívat, roste počet pojištěných i do ostatních destinací včetně České republiky a Slovenska. Cestovní pojištění Allianz se vztahuje i na sportovní náčiní. To znamená, že nejběžnější náčiní – lyže a snowboardy – je předmětem pojistné ochrany plynoucí z pojištění zavazadel.

V případě vzniku škody jsou v rámci léčebných výloh v zahraničí kryty veškeré náklady související s transportem klienta do nemocnice (svoz ze svahu, transport ambulancí, případně vrtulníkem) a náklady za ošetření v nemocnici (rentgen, ošetření, fixace, případně bezodkladná operace). Z pojištění je hrazena zdravotní péče poskytnutá i privátním zdravotnickým zařízením. V rámci léčebných výloh je rovněž hrazen transport zpět do České republiky, pokud ho lékař shledá nutným.

Modelový příklad ceny cestovního pojištění v zimě 2007/2008
Cena zimního cestovního pojištění Allianz se u rodiny typu 2 dospělí a 2 děti rovná při 7denním pobytu v destinacích Evropy částce 840 Kč. Děti mají slevu 50 %, to znamená, že jejich pojištění stojí na den včetně základních zimních sportů 20 Kč, dospělí za den zaplatí 40 Kč. V případě, že bychom pojišťovali sportovce provozující sporty z výše uvedené rizikové skupiny, připočítává se k základní sazbě za připojištění u dospělých 20 Kč na den, u dětí 10 Kč.

Ohlédnutí za zimou 2006
O tom, že mít uzavřené cestovní pojištění se opravdu vyplatí, vypovídá srovnání finanční náročnosti cestovní pojistky (zpravidla se pohybuje v řádu několika set korun nebo jednotek tisíců) a případného pojistného plnění:

  •  Klient v Rakousku po pádu na lyžích utrpěl komplikovanou zlomeninu stehenní kosti, následoval převoz vrtulníkem, hospitalizace a transport do ČR: pojistné plnění se vyšplhalo na 250 000 Kč.
  •  Klient utrpěl během svého pobytu v USA úraz na lyžích, a to úraz hlavy. Za léčebné výlohy, ošetření, denní odškodné a pojištění zavazadel dosáhlo pojistné plnění výše 2,5 milionů Kč.
  •  Klient nesl lyže a ve sjezdové obuvi přicházel do hotelu, kde při vstupu uklouzl. Ve snaze udržet rovnováhu výše uvedenou obuví rozbil samootevírací dveře včetně optiky před sebou a lyžemi rozbil další dveře za sebou. Klientovi se nic nestalo, personál hotelu však na něm uplatnil náhradu škody a pojistné plnění dosáhlo výše zhruba 40 000 Kč.

Allianz pojišťovna je průkopníkem sjednávání pojistek on-line
Allianz pojišťovna byla jednou z prvních pojišťoven, která již v roce 2000 nabídla klientům možnost sjednání pojistek on-line. O možnost sjednat si cestovní pojištění přes internet nebo telefon mají klienti velký zájem, který navíc rok od roku narůstá. Více než 50 % cestovních pojistek je dnes sjednáváno právě přes internet nebo telefon. Na základě dynamicky rostoucího zájmu klientů o možnost sjednání pojištění on-line založila Allianz pojišťovna koncem roku 2006 specializovanou společnost Allianz Direct (www.allianzdirect.cz), která nabízí pojištění výhradně těmito moderními komunikačními kanály.
 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy