Živnostníky vyhledávaný Malý podnikatelský úvěr

31.10.2007 | , Poštovní spořitelna
Tiskové zprávy


Poštovní spořitelna zareagovala na velký zájem podnikatelů a živnostníků o Malý podnikatelský úvěr. Od října ho začala nabízet k prodeji také na vybraných poštách. Za poslední měsíc se zájem o SME úvěry zvýšil i díky tomuto kroku o 75 procent.

S úvěrem mohou podnikatelé či firmy získat až půl milionu korun. „Rozšířili jsme jeho distribuci poté, co v posledním roce rostl prodej tohoto úvěru,“ vysvětluje Tomáš Basista, manažer marketingu segmentu malých a středních podniků PS. Od října mohou zájemci zažádat o úvěr na necelé stovce pošt po celé republice, až třetina z nich dokonce nabízí své služby klientům také v sobotu a v neděli. „Lepšímu prodeji pomohla také kampaň, kterou jsme na přelom září a října připravili,“ doplňuje Basista.

Malý podnikatelský úvěr nabízí Poštovní spořitelna od loňského roku. „Jeho předností je rychlost vyřízení, příznivá úroková sazba 10,1 % a možnost získat až 500 tisíc korun bez nutnosti prokazovat bance účel použití prostředků,“ vypočítává Basista.

Malý podnikatelský úvěr je určen podnikatelským a právnickým osobám s ročním obratem do 10 miliónů Kč. Čerpání úvěru je možné ve výši od 50 000 do 500 000 Kč, přičemž možná výše úvěru se stanoví podle obchodního obratu klienta. Například úvěr 500 000 může získat podnikatel, který má obrat již od 1,3 milionu ročně.

Strategií Poštovní spořitelny je být klientům co nejblíže, což při využití potenciálu pošt beze zbytku naplňuje. „Živnostníci, podnikatelé a firmy už začínají těchto výhod patřičně využívat,“ doplňuje Basista. Pro pošty hovoří u živnostníků také například možnost složit na jejich přepážkách hotovost. To jiná banka nenabízí.

PS podporuje malé a střední podnikání již delší dobu. Podnikatelům nabízí účet Postkonto na půl roku zdarma. Účet je možné ovládat na kterékoli z 3300 pošt, ve Finančních centrech Poštovní spořitelny nebo prostřednictvím elektronického bankovnictví.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy