Příjmy skupiny AXA vzrostly o 22 % na 71,7 miliard eur

14.11.2007 | , AXA
Tiskové zprávy


Výsledky za prvních devět měsíců tohoto roku potvrzují, že se finanční skupina AXA neustále dynamicky rozvíjí.

Její celkové příjmy vzrostly na téměř 71,7 miliard euro, což představuje 22% meziroční nárůst. AXA přitom zaznamenala růst ve všech oblastech své činnosti.

“Čísla za prvních devět měsíců roku 2007 ukazují, že si AXA udržela vrcholnou sílu a začlenění Winterthuru se vyvíjí dobře”, řekl Henri de Castries, předseda představenstva skupiny AXA.

Pojištění majetku a úrazové pojištění
Příjmy z pojištění majetku a úrazového pojištění meziročně vzrostly o 30 % na 19,6 miliard euro, což bylo způsobeno především díky Spojenému království a rychle rostoucím trhům (Turecko, Maroko a Asie) a silným přílivem nových pojistek osobních automobilů (897 000 smluv) a domácností (256 000 smluv). Pojištění osob vzrostlo o 5 % a komerční pojištění o 2 %.

“Příjmy z majetkového a úrazového pojištění prokázaly naši dobrou odolnost v cenově konkurenčním prostředí, obzvlášť v maloobchodních odvětvích,” dále komentoval Henri de Castries.
 
Životní pojištění a úspory
“Naše aktivity v oblasti  životního pojištění a úspor zaznamenaly znovu dvouciferný růst,“ uvedl Henri de Castries.

Objem nových obchodů v oblasti životního pojištění a úspor dosáhl výše 5,6 miliard euro a byl tak oproti stejnému období loňského roku o 26 % vyšší, což odráží neustálý organický růst skupiny AXA. Jeho hlavními přispěvateli byly Spojené státy americké, Austrálie/Nový Zéland a Spojené království, zatímco Japonsko zůstalo negativní.

Ve střední a východní Evropě dosáhla výše nových obchodů v oblasti životního pojištění a úspor 74 milionů euro, tedy o 49 % více než loni. Největší podíl na tom mělo investiční životní pojištění (nárůst o 105 % na 27 milionů euro) a penzijní připojištění (nárůst o 28 % na 45 milionů euro). Hlavním motorem růstu v tomto regionu pak byla Česká republika (nárůst o 72 % na 25 milionů euro) a Maďarsko (nárůst o 48 % na 17 milionů euro).

Správa aktiv
Dobrých výsledků skupina AXA dosáhla také v oblasti správy aktiv, když se příjmy z této činnosti zvýšily o 16 % na 3,6 miliardy euro. Hnací silou růstu příjmů ze správy aktiv byl vyšší průměr spravovaných aktiv a zlepšení nabídky.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy