Generali partnerem zdravotně postižených

21.11.2007 | , Generali Pojišťovna
Tiskové zprávy


Pojišťovna Generali potvrzuje, že je pojišťovnou pro každého. Výjimku nepředstavují ani osoby se zdravotním postižením.

Od 1. ledna 2008 pro ně připravila několik pojistných programů, které odborníkům představil její generální ředitel Ing. Jaroslav Mlynář, CSc. na mezinárodní konferenci konané u příležitosti Evropského roku rovných příležitostí pro všechny, která proběhla v rámci veletrhu HOSPIMedica 2007 v Brně.

Program Bez bariér nabízí speciální pojištění bezbariérových domácností, zdravotnických pomůcek i dalších potřeb pro osoby s pohybovým postižením a pro nevidomé a slabozraké. Pojištění se vztahuje také na vodící a asistenční psy, odpovědnost poskytovatele sociálních služeb a další oblasti.

V pojištění vozidel pak Generali Pojišťovna a.s. přichází s nabídkou jedinečného tarifu „Handicap“ určeného osobám se zdravotním postižením, držitelům průkazů ZTP a ZTP-P.

Tomu jsou uzpůsobeny informační materiály, kdy pro nevidomé a slabozraké jsou připraveny v Braillově písmu.

„Úpravy pojistných produktů a novinky v informačních materiálech se budou dále rozšiřovat. Navázali jsme spolupráci se zástupci organizací sdružujících lidi se zdravotním postižením a hodláme ji využít pro lepší poznávání jejich potřeb. Pro Generali nejsou specifické produkty žádnou novinkou. Evropský rok rovných příležitostí pro všechny však byl vítanou příležitostí, jak tuto spolupráci oživit,“ dodává mluvčí pojišťovny Generali Mario Böhme.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy