Účet pravidelného spoření si může dovolit opravdu každý

21.11.2007 | , GE Money Bank
Tiskové zprávy


Bezpečnější a výhodnější než obálky s úložkami v šuplíku, přesto dostupný z pohodlí domova.

GE Money Bank na trh uvádí nový spořicí účet dostupný nejširší veřejnosti. S Účtem pravidelného spoření mohou lidé měsíčně ukládat jimi zvolenou částku ve výši 300, 500, 1000, 1500, 2000, 2500 nebo 3000 korun. Vklady jsou úročeny výhodnou sazbou, která je v současnosti stanovena na 2,4 % ročně. Účet pravidelného spoření je tak dostupnější alternativou termínovaných vkladů. Jelikož není podmíněn vložením minimální částky, mohou jeho prostřednictvím začít spořit i lidé, kteří nemají k dispozici finanční rezervy. Systém domácích „obálkových“ úložek lze výhodně nahradit hned několika Účty pravidelného spoření, jejichž zřízení i vedení je zdarma. Pojmenovat si je lidé mohou libovolně, například podle účelu spoření.

„Účet pravidelného spoření od GE Money Bank představuje novinku na českém trhu. Jsme  první, kdo tuto podobu spořicího účtu klientům nabízí. Věříme, že si najde oblibu zejména u lidí,  kteří hledají dostupnější, avšak stejně bezpečnou variantu spoření jakou jsou termínované vklady. U Účtu pravidelného spoření nevyžadujeme vložení minimální částky, a proto s ním může začít spořit opravdu každý,“ řekl Václav Straka, manažer depozit a transakčního bankovnictví GE Money Bank. „Díky nulovým poplatkům za založení si lidé mohou otevřít hned několik těchto účtů a pojmenovat každý podle účelu, na který spoří,“ dodává Václav Straka.

Účet pravidelného spoření se hodí ke zhodnocování volných peněžních prostředků. Klient si při založení účtu nastaví výši pravidelně spořené částky z nabídky 300, 500, 1000, 1500, 2000, 2500 nebo 3000 korun. Peníze se mu na účet převádějí zdarma trvalým příkazem k úhradě z jeho běžného účtu. Výše zvolené částky je vždy po dobu 1 roku neměnná, stejně tak jako výše úrokové míry, která je v současné době stanovena na  2,4 % ročně. Klienti navíc mohou naspořenou částku sledovat z pohodlí domova prostřednictvím Internet Banky.

Vždy po roce pravidelného spoření, počínaje výročním dnem založení účtu, nastává takzvaná   Realizační doba – sedm dní, kdy mohou klienti libovolně nakládat s naspořenou částkou a upravit parametry, které si nastavili při založení účtu. Mohou tak například změnit výši pravidelně ukládané částky v dalším roce, provést převod peněz, nebo účet zrušit bez sankčních poplatků.

Účet pravidelného spoření je určen pro fyzické osoby – občany starší 15 let. K  jeho založení stačí navštívit pobočku GE Money Bank, která vede klientovi běžný účet.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy