Penzijní fond Komerční banky nabízí klientům před koncem roku službu Daňové optimum

23.11.2007 | , Komerční banka
Tiskové zprávy


Na maximální využití daňových výhod spojených s penzijním připojištěním myslí za své klienty Penzijní fond Komerční banky.

Pokud si zdarma sjednají službu Daňové optimum, upozorní je fond vždy před koncem roku na případnou potřebu vložení mimořádného příspěvku tak, aby využili maximální možnou výši daňového odpočtu.

Od základu daně z příjmů si může účastník penzijního připojištění odečíst ročně až 12 000 Kč, pokud zaplatí na příspěvcích na penzijním připojištění v daném roce více než 6 000 Kč. Pro maximální využití možnosti daňového odpočtu tedy musí v daném roce uhradit na příspěvcích alespoň 18 000 Kč.

„Většina účastníků penzijního připojištění má sjednané měsíční příspěvky nižší, než 1 500 korun nutných pro dosažení daňového optima. Řada z nich by přitom ráda na konci roku část svých úspor na účet penzijního připojištění vložila a využila tak možnosti snížit svůj daňový základ. V období předvánočního shonu na to ale prostě zapomenou. Díky službě Daňové optimum jim již podobné opomenutí nehrozí,“ uvedl Pavel Jirák, výkonný ředitel Penzijního fondu Komerční banky.

Klienty, kteří si zdarma sjednají službu Daňové optimum, upozorní Penzijní fond Komerční banky před koncem roku na nutnost vložení mimořádného vkladu a na jeho výši. Při výpočtu nutné výše mimořádného vkladu přitom bere v úvahu nejen celkově zaplacenou výši řádných měsíčních příspěvků, ale také případné mimořádné příspěvky, které klient uhradí v průběhu roku.

Klienti, kteří nechají placení mimořádného příspěvku na poslední chvíli, mohou navíc využít možnosti složit mimořádný příspěvek v hotovosti na kterékoli pobočce Komerční banky, a to zdarma bez jakéhokoli poplatku.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy