Slavnostní otevření Edisonovy transformační stanice – nového sídla WPB Capital

26.11.2007 | , WPB Capital
Tiskové zprávy


Nově zrekonstruovaná budova významné funkcionalistické stavby s tímto neobvyklým názvem se včera oficiálně stala novým sídlem spořitelního družstva WPB Capital.

Slavnostní otevření se zůčastnili představitele městské části Praha 1, zástupci médií a další významní hosté. V průběhu podvečerního setkání vystoupili s krátkými projevy představitelé magistrátu Prahy 1, WPB Capital a náš přední architekt Ladislav Lábus, který je autorem projektu celé rekonstrukce.

Architekt Lábus vyzdvihl jedinečnost celé stavby, kterou on sám přirovnává k soše a hovořil také o nelichotivém osudu podobných staveb v Praze. Právě výsledek rekonstrukce byl velmi kladně hodnocen představiteli města s tím, že každá takto citlivě zrekonstruovaná budova je pro Prahu přínosem. Ze strany WPB Capital pak  byla přislíbena podpora dalšího zvelebování prostředí centra metropole.

Zlatým hřeben večera byl pak příslib navrácení Pešánkovy světelně-kinetické plastiky, respektive její repliky na původní místo v průčelí budovy, což by korunovalo a završilo celou rekonstrukci této významné funkcionalistické stavby.

 

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy