Pieter van Groos odešel z GE Money Bank

04.12.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. prosince (ČTK) - Dosavadní generální ředitel GE Money Bank a hlavní manažer skupiny GE Money pro ČR a Slovensko Pieter van Groos ve svých funkcích skončil. S platností od prosince je pověřen řízením společností GE Money v Čechách a na Slovensku Christoph Glaser, dosavadní finanční ředitel společnosti, sdělil šéf komunikace GE Money Roman Frkous. Nový generální ředitel by měl být podle něj jmenován během několika měsíců.

Groos se stal šéfem GE Money v březnu 2006, kdy nahradil Gerarda Ryana. Předtím Groos působil jako generální ředitel GE Money Bank v Rakousku.

Glaser nastoupil do GE v roce 1997 v rámci Programu rozvoje evropských manažerů. Od prosince 2004 zastává pozici finančního ředitele GE Money Bank a od roku 2005 je i členem představenstva.

Do skupiny GE Money patří v ČR GE Money Bank, splátková společnosti GE Money Multiservis a leasingová společnost GE Money Auto. GE Money patří do skupiny General Electric, která je jednou z největších firem na světě. Působí ve více než stovce zemí a zaměstnává přes 315.000 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK