ČSOB opět zvyšuje úrokové sazby u vkladů

10.12.2007 | , ČSOB
Tiskové zprávy


ČSOB již potřetí v tomto roce zvyšuje úrokové sazby na termínovaných vkladech v českých korunách.

ČSOB již potřetí v tomto roce zvyšuje úrokové sazby na termínovaných vkladech v českých korunách, a to o dalších 0,20 % p. a. Banka tak navazuje na sérii zvyšování, ke kterému naposledy přistoupila počátkem října. Například na ročním termínovaném vkladu nabídne ČSOB klientům úrokovou sazbu v rozmezí 2,20 % až 2,80 % ročně a to v závislosti na objemu vložených prostředků.

Od 10. prosince zvyšuje ČSOB úrokové sazby také u spořicího účtu, který klientům nově nabízí s jednotnou výpovědní lhůtu 7 dní. Tímto krokem chce banka jasněji odlišit spořicí účet od termínovaného vkladu a zpřehlednit tak nabídku depozitních produktů pro klienta. „Spořicí účet doporučujeme spíše ke krátkodobému spoření, k vytvoření finanční rezervy, termínovaný vklad naopak představuje vhodnou alternativu zhodnocování peněz pro velmi konzervativní klienty,“ prohlásil Pavel Kratochvíl, odpovědný v ČSOB za spoření a investice.

„Naší hlavní přidanou hodnotou pro klienta ovšem i nadále zůstává zhodnocování peněz prostřednictvím podílových fondů. To, že naše fondy opravdu fungují, dokládá i skutečnost, že u třech letos splatných zajištěných fondů jsme prostředky investorů zhodnotili o 5,7 až 7,7 procenta ročně,“ dodal Pavel Kratochvíl.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy