Portfolio ČS nemovitostního fondu se rozrostlo o čtyři nové budovy

12.12.2007 | , Česká spořitelna
Tiskové zprávy


Od 7. prosince 2007 vlastní ČS nemovitostní fond již pět budov a na nadále si posiluje pozici lídra na trhu nemovitostních fondů v České republice.

Čtyři nově zakoupené budovy se nacházejí v atraktivních lokalitách v Praze, Ostravě a Českých Budějovicích a svým charakterem činí z ČS nemovitostního fondu nejlépe diverzifikovaný fond tohoto typu v Česku. Celková hodnota nemovitostního portfolia dosahuje částky cca 1,7 mld. Kč.
„Vyvážená kombinace různých typů nemovitostí a jejich vhodné geografické rozmístění tvoří základ naší investiční strategie. Tuto strategii důsledně naplňujeme i novými akvizicemi,“ uvedl Tomáš Trčka, generální ředitel a předseda představenstva společnosti REICO investiční společnosti České spořitelny, která ČS nemovitostní fond spravuje. „Nákupem prvních pěti nemovitostí jsme kvalitně rozložili aktiva, což je odrazovým můstkem pro další růst a rozvoj fondu,“ dodal Tomáš Trčka.
Po srpnové akvizici administrativní budovy Platinium v Brně koupil ČS nemovitostní fond nákupní a zábavní centrum s multikinem Čtyři Dvory v Českých Budějovicích o celkové pronajímatelné ploše 11 000 m2; kancelářskou budovu Aqua Palac v Praze 4 – Nusle (pronajímatelná plocha 8 000 m2); logistický park v Praze – Ruzyně (pronajímatelná plocha 11 000 m2) a administrativní budovu Fischer Building v Ostravě s pronajímatelnou plochou 1 400 m2. Všechny tyto budovy mají významné a dlouhodobé nájemníky a tedy i potenciál pro další využití.
ČS nemovitostní fond je první nemovitostní fond v České republice s nabídkou určenou jak drobným individuálním investorům, tak investorům majetnějším. Minimální investice do fondu je 1000 Kč. Akviziční strategie fondu se soustřeďuje převážně na dokončené nemovitosti, které generují zisky v podobě nájmu. Hodnota nabývaných nemovitostí se pohybuje kolem 10 mil. eur.
Na začátku příštího roku plánuje REICO investiční společnost České spořitelny vstup i na zahraniční trh. Konkrétně chystá dokončit akvizici kancelářské budovy, která se nachází na atraktivním místě v Bratislavě.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy