Koruna stojí pod 26,40 Kč/EUR, k dolaru lehce posílila

18.12.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. prosince (ČTK) - Koruna ráno stála bez větších výkyvů pod hranicí 26,40 Kč za euro, po 10:30 se obchodovala za 26,38 Kč/EUR. Vůči dolaru česká měna díky vývoji na světových trzích nepatrně posílila na 18,33 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Na trhu nejsou nové zprávy z domova ani ze světa, uvedl analytik Patrie Tomáš Vlk. Nepatrný růst evropských akciových trhů, zklidnění eurodolaru i stagnace okolních středoevropských měn znamená podle něj pro korunu důvod zůstat tam, kde je. Stagnace kurzu na současné hladině může během dne pokračovat, mírně negativní vliv mohou mít americká data, pokud potvrdí zhoršování situace na realitním trhu, dodal.

Dolar přerušil svůj růst a zůstává vůči euru na 1,4385 USD/EUR. Pozitivní vliv vyšší inflace a úpravy očekávání o sazbách americké centrální banky Fed už další zisky nepřináší, a tak se čeká na nové impulzy. Hlavními zprávami dnes budou počty rozestavěných domů a stavební povolení v USA. Negativní výsledek by se pravděpodobně přenesl také na akcie a středoevropské měny, upozornil Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK