ATLANTIK nabízí speciální fondy pro náročné klienty

19.12.2007 | , Atlantik AM
Tiskové zprávy


Speciální fondy založené na Maltě českou skupinou ATLANTIK mohou od podzimu využívat zkušení čeští investoři. ATLANTIK tak odpovídá na potřeby velmi náročných investorů, kteří na finančních trzích hledají vysoce sofistikované produkty a unikátní strategie.

Vedle toho představuje ATLANTIK další novinku – Flexibilní dluhopisový fond, který netradičně spojil výhody dvou dosud odlišných nástrojů. Přední česká finanční skupina ATLANTIK zařadila do své nabídky tři speciální fondy pro vysoce kvalifikované investory.

ATLANTIK Advanced Solutions byly založené na Maltě a představují tak novou výzvu pro zkušené klienty. „Tyto fondy doporučujeme pouze velmi disciplinovaným investorům, kteří mají vypracované unikátní investiční strategie a vyžadují od svého portfolia stabilně rostoucí výnos,“ popisuje Vratislav Svoboda, předseda představenstva investiční společnosti ATLANTIK Asset Management.

Další novinkou, kterou ATLANTIK pro klienty připravil je Flexibilní dluhopisový fond. „Podařilo se nám spojit výhody fondu peněžního trhu a dluhopisových fondů. Náš nový fond proto nabízí zajímavý výnos a přitom je schopný zajistit dostatečnou likviditu,“ slibuje Vratislav Svoboda.

Fond registrovaný na Maltě se vyplatí

Náročné fondy však slibují také nadstandardní výhody. Velice rychle reagují na tržní výkyvy. Jsou vysoce stabilní, a tak dodržují princip absolutního výnosu. „V praxi to znamená, že fondy ATLANTIK Advanced Solutions vydělají každý rok kladný výnos, neovlivní je počasí na finančních trzích, ani vývoj indexu,“ vysvětluje Vratislav Svoboda. Investoři se nemusejí obávat ani měnového rizika, protože fondy jsou vedené v českých korunách. Tím, že jsou ATLANTIK Advanced Solutions registrované na Maltě, jsou atraktivní i z hlediska daní. Navíc celkové transakční náklady u ATLANTIK Advanced Solutions jsou velmi nízké.

Vedle toho využívají speciální fondy ATLANTIK i výhod klasických fondu, takže jsou naprosto transparentní, těží z úspor z velkého objemu vložených prostředku a jsou dostatečně likvidní Naopak nevýhody, s nimiž jsou klasické fondy spojené, fondy ATLANTIK Advanced Solutions dokázaly odstranit. „Proto se u nich investoři nemusejí obávat davového chování ostatních klientů, závislosti na vývoji trhu či omezeních v samotném investování,“ zmiňuje přednosti nových fondů Vratislav Svoboda.

Speciální fondy ATLANTIK Advanced Solutions jsou primárně určeny kvalifikovaným a zkušeným investorům. „V České republice postupně roste počet investorů, kteří mají bohaté zkušenosti, vypracované strategie a jsou ve výběru produktu velmi nároční. Zatím tu však chyběli obdobné produkty v domácí měně (tj. bez měnového rizika). ATLANTIK Advanced Solutions díky tomu, že jsou registrované na Maltě, přinášejí českým investorům nebývalé možnosti,“ říká Vratislav Svoboda.

Dva fondy v jednom pro konzervativní investory

Dalším produktem, který skupina ATLANTIK začíná nabízet svým klientům, je Flexibilní dluhopisový fond. Jeho cílem je každý rok dosáhnout kladného výnosu. Daří se mu to díky aktivnímu přesouvání prostředků mezi peněžními a dluhopisovými trhy. „Tento nový fond je vhodný spíše pro konzervativní investory, kteří chtějí, aby jejich peníze vydělávaly víc, než dokáží bankovní účty,“ popisuje Vratislav Svoboda.

Speciální fondy ATLANTIK Advanced Solutions

  • Komoditní fond
    Fond je určen kvalifikovaným investorům, kteří si uvědomují rizika vyčerpatelnosti či zdražení tradičních energetických zdrojů. Umožňuje investovat do širokého spektra komodit, např. měď, ropa, káva,zemní plyn, kukuřice a další. Fond aktivně a rychle reaguje na tržní změny a zároveň přináší ochranu před inflací. Doporučená doba investice jsou minimálně tři roky a předpokládaný výnos se pohybuje v rozmezí 6- 20 % ročně s vyšší mírou rizika.
  • Balancovaný fond
    Balancovaný fond je vhodný jako základ dlouhodobého portfolia investora nebo jako doplněk pro konzervativní portfolio. Zároveň umožňuje vzhledem ke své charakteristice a strategii dosažení kladného výnosu v každém roce investice při nižším kolísání hodnoty než je obvyklé např. u akciových fondů. Balancovaný fond nabízí investice na různých trzích a do 5 typů majetku. Snižuje tak náročnost na denní sledování vývoje na trzích. Doporučená doba investice jsou minimálně tři roky a předpokládaný výnos se pohybuje v rozmezí 8- 12 % ročně se střední mírou rizika.
  • Fixed Income konzervativní
    Fond je vhodný pro konzervativní investory, kteří nechtějí nechávat své prostředky reálně znehodnocovat na bankovních vkladech. Jeho cílem je přinést kladný výsledek pro každý rok, čehož dosahuje kombinovanými investicemi na dluhopisových a peněžních trzích. Doporučená doba investice je minimálně jeden měsíc a předpokládaný výnos se pohybuje v rozmezí 3- 5 % ročně s nízkou mírou rizika.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy