Letos ČSOB Leasing očekává rekordní objem obchodů

21.12.2007 | , ČSOB Leasing
Tiskové zprávy


S dvanáctiprocentním růstem a rekordním objemem nových obchodů očekává největší tuzemská leasingová společnost uzavření letošního roku.

Součet pořizovacích cen financované dopravní techniky, strojů a zařízení dosáhl dle kvalifikovaného předběžného odhadu za rok 2007 celkové výše 24,5 miliardy korun, což je dosavadním rekordním výsledkem v historii ČSOB Leasing. V porovnání s rokem 2006 odhadovaný objem obchodů vzrostl o 2,7 miliardy korun, tedy o více než 12 procent.

Za celkovým odhadovaným obratem stojí dobré výsledky všech obchodních segmentů. Ve sledovaném období rostl objem všech financovaných komodit a všech hlavních produktů nabízených pro jejich financování. Nejvíce rostlo financování osobních a užitkových automobilů (o 25 procent) a z produktů spotřebitelský úvěr (o 46 procent).

Rok 2007 byl pro ČSOB Leasing obdobím mnoha rekordů, mezi které patří i nejvyšší celkový počet smluv uzavřených se zákazníky ve výši více než  37.000. Nejvíce se na tomto výsledku podílel letošní říjen, kdy bylo financováno více než 3.600 automobilů, strojů a zařízení, což je o 27 procent více než ve stejném období loňského roku. Za prosinec očekáváme objem nových obchodů ve výši 2,5 miliardy korun, což je víc, než je obrat většiny českých leasingových společností za celý rok.

„Naše společnost dosáhla podle našich odhadů za rok 2007 opět obchodních výsledků, kterými nejen potvrdila, že právem patří do čela leasingového trhu, ale dokázala, že má růstový potenciál, kterého dokáže trvale využívat,“ komentoval dosažené výsledky generální ředitel ČSOB Leasing Karel Bouček. „Nárůsty objemu nových obchodů jsou tradičně nejvyšší ke konci roku ČSOB Leasing. Na základě naší analýzy se však nejedná o nárůst, který by souvisel jen s daňovou reformou. Zatím se tak potvrzují naše dřívější tvrzení, že daňová reforma nijak zásadně neovlivní leasingový trh,“ doplnil Karel Bouček.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy