eBanka zlevňuje zahraniční i domácí platby

31.12.2007 | , Raiffeisenbank
Tiskové zprávy


eBanka od počátku února zavádí regulované platby v rámci eurozóny. Mění se rovněž cena pro odchozí tuzemské platby. Raiffeisenbank a eBanka tak dále pokročily ve sjednocení sazebníku.

S účinností od 1. února zavádí eBanka v rámci sjednocování sazebníku s Raiffeisenbank zvýhodněný poplatek pro tzv. EU regulované platby. Nově tak klienti za platby do těchto zemí zaplatí 220 Kč, za příchozí platby 200 Kč. Doposud přitom klient za odchozí platbu mohl zaplatit až 1500 Kč, za příchozí platbu až 1000 Kč. Poplatek za platby mimo tyto země činí v Raiffeisenbank i eBance od února 1%, min. 500 a max. 1500 Kč.

Mění se rovněž poplatek za odchozí tuzemské platby. Zatímco doposud se v eBance cena podle typu cenového programu pohybovala mezi 1,80 Kč a 5,90 Kč v rámci eBanky a 3,80 až 7,90 Kč mimo banku, nově bude cena sladěna pro všechny programy eBanky. Odchozí platba v rámci banky bude nově stát 2,90 Kč, odchozí platba mimo banku 4,90 Kč. Výjimkou je účet eKonto, kde bude poplatek 2,90 Kč platit i pro odchozí platby mimo banku. „U našeho vlajkového produktu eKonto to znamená zlevnění o dvě koruny v rámci banky a o čtyři koruny mimo banku,“ uvedla produktová manažerka Dagmar Válková.

Poplatek za odchozí platby mění stejným způsobem i Raiffeisenbank. Za platby v rámci banky tedy klient nově zaplatí 2,90 Kč oproti předchozím třem korunám. Za platby mimo banku nově zaplatí 4,90 Kč oproti dosavadním čtyřem korunám.

Ke změně struktury dochází rovněž u poplatku za výběr hotovosti na přepážce. Nově klient při výběru do půl milionu Kč zaplatí  v obou bankách 60 Kč, zatímco dosud v eBance platil 30 Kč + 0,15%, max. 1000 Kč. „Menší hotovostní výběry by klienti měli provádět především prostřednictvím bankomatu, kde mají dva výběry měsíčně zdarma. Raiffeisenbank i eBanka rovněž u vybraných obchodníků nabízejí zdarma službu cash back. Při hotovostním výběru nad 20 tisíc Kč je nově strukturovaný poplatek pro klienty eBanky příznivější než doposud,“ dodala Dagmar Válková.
 
Poplatek za vedení běžného účtu bude nově stanoven v obou bankách na 50 korun, což byla dosavadní cena eBanky. Raiffeisenbank později, s účinností od 1. srpna, zvýší ceny svých stávajících balíčků. Kompletkonto Start bude nově nabízet za 69 Kč oproti dosavadním 54 korunám, ceny balíčků Kompletkonto Klasik a Komplektonto Optimum se zvýší o desetikorunu na 109 Kč, respektive 159 Kč. Stávající cenové programy eBanky zůstávají beze změny, k dalším změnám sazebníku v obou bankách minimálně do konce roku 2008 nedojde.

Od února tak budou sazebníky obou bank až na drobné výjimky sjednoceny a ceny budou shodné jak pro klienty eBanky, tak i  zákazníky Raiffeisenbank. Klienti mají možnost využívat mj. balíček eKonto, který při splnění podmínky hlubšího vztahu s bankou (obrat, úvěr, investice či spoření s bankou) nabízí možnost využívat všechny služby zdarma, klient platí pouze za odchozí transakce. „Dosavadní zájem o eKonto potvrzuje, že takto stavěný účet odpovídá potřebám klientům. Devadesát procent ze všech nově otevíraných účtů je právě eKonto,“ uzavřela Dagmar Válková.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy