PROSPERiTA hodnotí rok 2007 jako úspěšný

14.01.2008 | , Prosperita holding
Tiskové zprávy


Navýšením hodnoty spravovaného majetku svých klientů o 11,3%, tj. na  1,896 miliardy  Kč uzavřel rok 2007 smíšený podílový fond PROSPERiTA – OPF globální. Potvrdil to ing. Miroslav Kurka, generální ředitel investiční společnosti PROSPERiTA, a.s., jež fond spravuje.

„Výsledky považujeme za úspěšné i s ohledem na loňskou turbulenci na  akciových trzích, způsobenou zejména krizí amerických hypotečních úvěrů, která měla své dopady i na domácím trhu,“ vysvětlil Kurka.

Přes zhoršené vnější podmínky dokázal fond meziročně téměř trojnásobně navýšit své aktivní saldo mezi nákupy a prodeji podílových listů na 62,17 milionů korun, přičemž kurz podílových listů stoupl na 2,2179 Kč. Během roku 2007 investoři nakoupili podílové listy za více než 201 milionů korun, tzn. meziročně o bezmála 66 milionů korun více.

Spravovaný majetek fondu je rozložen převážně v akciích, podíl zahraničních z portfolia dosahuje téměř 60%. Od svého otevření v srpnu 2001 zhodnotil fond majetek svých podílníků o 141,29%. Vlastníkem správce fondu – investiční společnosti PROSPERiTA, je finanční skupina PROSPERITA, majetkově ovládána otcem a synem Kurkovými. Jejich finanční impérium disponuje aktivy v hodnotě přesahující 5 miliard korun, které zahrnují majetkové účasti ve více než třech desítkách firem. K nejvýznamnějším patří České vinařské závody, a.s., VINIUM, a.s., ALMET, a.s., ENERGOAQUA, a.s., KDYNIUM a.s., a další.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy