Jednička na trhu představuje novou podobu finančního leasingu po daňové reformě.

14.01.2008 | , ČSOB Leasing
Tiskové zprávy


ČSOB Leasing reaguje na daňovou reformu nabídkou nové podoby finančního leasingu pro své zákazníky z řad podnikatelů i spotřebitelů.

Nově nabízí finanční leasing bez jakýchkoliv omezení pro spotřebitele, pro podnikatele je připravena nabídka s dobou trvání odpovídající minimální době odpisování dle zákona a dále finanční leasing se zrychleným splácením či s možností předčasného ukončení leasingové smlouvy na základě žádosti zákazníka při zachování výhod finančního leasingu. Stěžejní je zcela nový leasingový produkt s názvem Minimal Leasing, který i v nových legislativních podmínkách umožňuje standardně financování s kratší dobou trvání leasingové smlouvy, a to již od 24 nebo 36 měsíců! ČSOB Leasing tak rozšiřuje dosavadní škálu leasingových produktů na trhu.

ČSOB Leasing přichází na začátku roku 2008 na trh s inovovanou produktovou řadou produktu finanční leasing. Zákon o stabilizaci veřejných rozpočtu nabyl účinnosti dne 1. 1. 2008 a tím došlo ke změně podmínek pro poskytování financování majetku na trhu. ČSOB Leasing se na tyto změny intenzivně připravoval a výsledkem je nová atraktivní nabídka finančního leasingu.

Finanční leasing OPTIMAL
Jde o výhodný finanční leasing s vysokou variabilitou parametrů smlouvy (možnost různých dob  splácení již od 60 měsíců (platí pro druhou odpisovou skupinu) a od 0% akontace včetně možnosti sjednat odklad splátek) s dobou trvání odpovídající minimální době odpisování dle zákona o daních z příjmů. Produkt je vhodný pro financování širokého spektra značek vozidel (nákladních i osobních) a jejich modelů, ale také strojů, zařízení, různých technologií (včetně velkých technologických celků) a informační technologií (v této komoditě zůstává minimální doba leasingu 36 měsíců). Charakteristickým znakem této nové podoby produktu je nízká splátka způsobená mimo jiné zákonným prodloužením minimální doby trvání finančního leasingu.

Finanční leasing OPTIMAL se zrychleným splácením
Finanční leasing, který vychází vstříc potřebě zákazníků na rozložení pořizovací ceny financovaného majetku do splátek na co nejkratší dobu při zachování všech zákonných výhod s financováním spojených. V rámci smlouvy je možné sjednat tzv. zrychlené splácení např. na 3 nebo 4 roky, kdy po zbývající dobu trvání smlouvy může zákazník využít režimu výhodného pojištění financovaného majetku, ale majetek mít již splacený.

Finanční leasing OPTIMAL s možností předčasného ukončení financování
ČSOB Leasing tímto produktem naplňuje potřeby zákazníků, kteří si přejí sami volit dobu ukončení své smlouvy, pokud se rozhodli, aby jejich leasing nedoběhl v dohodném termínu. Tento produkt umožňuje standardně předčasně ukončit leasingovou smlouvu uzavřenou na dobu určitou na vlastní žádost zákazníka. ČSOB Leasing umí poradit, ve kterém okamžiku je ekonomicky nejvýhodnější smlouvu předčasně ukončit v prostředí nové daňové legislativy, což je zvláště důležité pro podnikatele.

Finanční leasing OPTIMAL pro spotřebitele
Finanční leasing, který je určen jen pro spotřebitele, kteří mají možnost volit dobu trvání leasingové smlouvy i jejího splácení od 24 měsíců do 84 měsíců. Spotřebitel tedy může vlastnit automobil financovaný leasingem již např. po dvou letech leasingu.

Finanční leasing MINIMAL
Jde o krátký finanční leasing se zvýšenou zůstatkovou hodnotou na konci financování, který je vhodný pro zákazníky – podnikatele. Zásadní předností tohoto produktu je doba financování kratší než je minimální doba odpisování (od 24 měsíců) dle zákona a nízké splátky. Produktem lze financovat osobní, užitková i nákladní vozidla, stroje, zařízení a jiné technologie ve 2. i 3. odpisové skupině. Zákazník má možnost ihned po řádném ukončení leasingové smlouvy financovaný předmět smlouvy odprodat a uvolnit si tak zdroje na případnou další novou potřebnou investici. ČSOB Leasing má samozřejmě připraveny i výhodná řešení (např. financování dalším úvěrem), pokud by zákazník financovaný předmět smlouvy odprodat nechtěl.

Je důležité připomenout, že uzavřením smlouvy o finančním leasingu dle českých účetních předpisů nedochází k navýšení aktiv a závazků v rozvaze zákazníka - podnikatele, což je významná výhoda finančního leasingu pro podnikatele i v podmínkách po daňové reformě. „V kombinaci se zpřísněním daňové uznatelnosti finančních nákladů na úvěry a půjčky u většiny právnických osob, je i díky naší nově rozšířené leasingové nabídce tento způsob financování pořízení majetku velmi výhodnou a dostupnou formou,“ říká o přednostech leasingu Petr Neuvirth, produktový ředitel společnosti. „Jako univerzální leasingová společnost nabízíme přirozeně i řadu dalších možných řešení, které vedou  k uspokojení potřeb našich zákazníků jako je např. operativní leasing se službami či úvěr, které významně doplňují produktová esa ČSOB Leasing,“ doplňuje na závěr generální ředitel ČSOB Leasing Karel Bouček.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy