Student Agency bude jezdit i do Českých Budějovic

15.01.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


České Budějovice 15. ledna (ČTK) - Jeden z největších dálkových autobusových dopravců v Česku Student Agency začne jezdit i na jih Čech. Známé žluté autobusy se na linkách z Prahy do Českých Budějovic objeví od 17. března a zajíždět budou i do Českého Krumlova. Řekl to majitel firmy Radim Jančura. Linka bude poslední z tras mezi Prahou a velkými městy. Firma se nyní více zaměří na zájezdovou dopravu do zahraničí. Provozovat chce i vlastní vlaky.

"Máme teď malou kapacitu. Čekáme jen na nové autobusy, abychom mohli začít. V Českém Krumlově je podle ohlasů zájem obrovský," řekl Jančura.

Právě kvůli nedostatku autobusů musela firma odložit start linky plánovaný na podzim loňského roku. Výše jízdného na trase z hlavního města do jihočeských měst zatím stanovena nebyla. Dolaďuje se i počet spojů a konkrétní cesta, kterou budou autobusy Student Agency jezdit. Variant je víc, buď přes Písek, Tábor nebo i přes obě města.

"Zvažovali jsme, že budeme vypravovat čtyři spoje denně, dva přes Tábor a dva přes Písek. To ale ještě musíme dořešit," dodal šéf firmy. Na zmíněných linkách se ceny nyní pohybují od 120 do zhruba 145 Kč podle délky trasy a doby dojezdu. Jízdenka do Českého Krumlova je pak ještě dražší.

Student Agency láká zákazníky především na nízké ceny jízdného, kterými často soupeří s konkurencí, a na vysoký komfort. Cestujícím v klimatizovaných vozech nabízí teplé i studené nápoje, denní tisk a časopisy, ale také poslech hudby, sledování filmů či připojení k internetu. S jízdenkami mohou pasažéři získat navíc další slevy.

Autobusy Student Agency jezdí vedle vnitrostátních linek mezi velkými domácími městy i na mezinárodních linkách po Evropě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK