Novinky pro bydlení

22.01.2008 | , HYPO stavební spořitelna
Tiskové zprávy


HYPO stavební spořitelna připravila pro rok 2008 několik novinek v oblasti úvěrů určených k financování bydlení inspirovaných požadavky klientů. Společnost tak reaguje na neustále rostoucí poptávku po vlastním bydlení, která se v České republice stala dlouhodobým trendem.

Trh s úvěrovými produkty, který financování bydlení umožňuje, je v současnosti významně ovlivněn narůstajícím zájmem o nemovitosti. V loňském roce zaznamenala HYPO stavební spořitelna oproti roku 2006 téměř 68% nárůst objemu poskytnutých úvěrů. Meziročně se také neustále zvyšuje poskytovaná částka. Zatímco v roce 2006 činila průměrná částka poskytovaných úvěrů na bydlení 196 tisíc korun, dnes je to již 248 tisíc korun. „S rostoucím zájmem o nové bydlení také narůstají nároky klientů. Abychom těmto požadavkům vyšli vstříc, připravili jsme pro letošní rok pětici nových úvěrů,“ říká Tobias Heller, předseda představenstva HYPO stavební spořitelny.

První z nich, překlenovací úvěr NADSTANDARD pro Nové bydlení s úrokovou sazbou od 4,95%, je určen klientům, kteří se rozhodli pořídit si vlastní nemovitost, ale dosud nemají naspořeny potřebné finanční prostředky. Minimální částka úvěru je stanovena na 300 tisíc korun. Novinkou je možnost volby délky fixace úrokové sazby, po jejímž uplynutí lze úvěr splatit bez jakýchkoliv sankcí. Další změnou oproti starším nabídkám je možnost čerpat úvěr ve 100% výši odhadované ceny financované nemovitosti.
 
NADSTANDARD PRO s úrokovou sazbou od 5% je určen pro rekonstrukce nemovitostí a další výdaje spojené s bydlením. Oproti prvnímu produktu se liší tím, že umožňuje čerpat úvěr již od 50 tisíc korun. Maximální výše úvěru ale zůstává neomezena. Výhodou této nabídky je možnost zvolit si druh zajištění, ovlivňující výši úrokové sazby.

Dalším produktem vzniklým na základě potřeb klientů je úvěr NADSTANDARD pro PODNIKATELE s úrokovou sazbou od 5,15 %. Ten umožňuje čerpání úvěru až do výše 5 milionů korun fyzickým osobám samostatně výdělečně činným a společníkům obchodním společností bez nutnosti dokládat své příjmy. 

Lidé, kteří již využili nabídky jiné banky, ale nejsou zcela spokojeni s výši svých splátek, mohou využít možnosti refinancování s úvěrem NADSTANDARD pro REFINANCOVÁNÍ. Úvěr s úrokovou sazbou od 4,95% je možné čerpat bez předložení nového odhadu nemovitosti. Stejně jako u předchozího úvěru není k jeho získání nutné dokládat svůj příjem.

Poslední novinkou pro rok 2008 je produkt určený stávajícím klientům HYPO stavební spořitelny NADSTANDARD pro VIP. Ten umožňuje čerpat úvěr s úrokovou sazbou od 3,29% do cílové částky 300 tisíc korun bez zajištění a nutnosti dokládat své příjmy. Navíc je klientům garantováno, že se jejich překlenovací úvěr změní na výhodnější úvěr ze stavebního spoření nejpozději do 12 měsíců. 

Klienti, kteří využijí nabídky úvěrových produktů do 29. února 2008, získají slevu 0,25% z uvedených úrokových sazeb. Novinky, které HYPO stavební spořitelna v letošním roce připravila, navazují na řadu výhod, které stavební spoření od svého vzniku přináší. Úvěry ze stavebního spoření a překlenovací úvěry určené k financování bydlení významným způsobem přispívají k rostoucímu trendu vlastního bydlení.   

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy