Komerční banka připravila akční nabídku pro oblíbenou Flexibilní hypotéku

24.01.2008 | , Komerční banka
Tiskové zprávy


Noví žadatelé o Flexibilní hypotéku mohou až do konce března využít akční nabídky a ušetřit v průběhu splácení i několik desítek tisíc korun.

U úvěrů sjednaných do 31.března 2008 nebudou muset platit standardní poplatek 100 korun měsíčně, který je běžně za vedení Flexibilní hypotéky účtován.

Flexibilní hypotéky uzavřené v rámci akční nabídky budou mít v průběhu celé doby splatnosti poplatky stejné jako u běžných hypotečních úvěrů, které nenabízejí flexibilitu splácení. „Například u dvacetileté hypotéky tak na poplatcích ušetří klient Komerční banky až 24 tisíc korun,“ uvedl výkonný ředitel pro marketing Komerční banky Zdeněk Mojžíšek.

Flexibilní hypotéka umožňuje klientům přizpůsobit si výši splátek a délku splácení jejich aktuálním finančním možnostem. Splátky mohou zvyšovat, snižovat nebo odkládat třeba každý rok. „Flexibilní hypotéku připravila Komerční banka přesně tak, jak si ji spotřebitelé vysnili v řadě marketingových průzkumů. Z jejich výsledků totiž vyplynulo, že jedním z klíčových hledisek je pro klienty při výběru hypotéky flexibilita – zejména ve výši splátek a v celkové době splácení,“ dodal Zdeněk Mojžíšek.

Flexibilní hypotéka řeší aktuální starost mnoha klientů, kterým končí období fixace úrokové sazby a mají obavy z rostoucích úrokových sazeb. Díky možnosti snížit měsíční splátku a prodloužit tak dobu splácení hypotéky mohou i při změně podmínek na konci období fixace udržet splátku hypotéky v původní výši. Zvyšování tržních úrokových sazeb proto stav rodinných financí neovlivní tak výrazně. Po změně současného tržního trendu, v případě snižování úrokových sazeb, budou moci klienti Komerční banky splátku Flexibilní hypotéky opět zvýšit a dobu splácení si tak zkrátit.

Měsíční splátka Flexibilní hypotéky může být snížena až o 50 procent ze splátky sjednané při uzavření smlouvy o úvěru. Navýšení splátky je možné až o 100 procent výše splátky sjednané při uzavření hypoteční smlouvy. U odkladu splátky má klient možnost vynechat až 3 po sobě jdoucí splátky bez jakékoli složité procedury. Změnu splátky je možné provést jednou ročně.

Lákavá je také možnost odložit splátky na začátku splácení Flexibilní hypotéky až o 12 měsíců. Klient díky odkladu splátek získá možnost využít během prvního roku od pořízení nemovitosti své příjmy například na vybavení domácnosti a hypotéku začít splácet až po roce.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy