GE Money Bank loni poskytla rekordní objem spotřebitelských půjček

24.01.2008 | , GE Money Bank
Tiskové zprávy


Objem nově poskytnutých spotřebitelských půjček GE Money Bank dosáhl v loňském roce 13,4 mld. korun, což je nejvíce v historii banky. Oproti roku 2006 se jedná o 11% nárůst.

Celkem banka loni poskytla více než 178 tisíc půjček v průměrné hodnotě 75 tisíc korun. Objem portfolia spotřebitelských úvěrů meziročně vzrostl o 25 % na 26,8 mld. korun. V nabídce GE Money Bank je v současnosti bezúčelová Expres půjčka a stále populárnější Konsolidace půjček.

„Velmi dynamicky se vyvíjí především zájem o Konsolidaci půjček. To potvrzuje zejména meziroční nárůst nových objemů v posledním čtvrtletí roku 2007 o více než 87 %. Stále více klientů vítá možnost spojit všechny své půjčky do jediné, snížit si tak měsíční splátku o tisíce korun či ušetřit na úrocích i poplatcích,“ říká Veronika Karlišová, manažerka spotřebitelských úvěrů GE Money Bank. „Na Expres půjčce klienti oceňují především rychlost zřízení a dostupnost díky nízkým měsíčním splátkám. Nejčastěji naši klienti Expres půjčku využívají na pořízení nábytku či jiného vybavení domácnosti, koupi počítače a stále více i na dovolenou,“ dodává Veronika Karlišová.

Nejúspěšnějším měsícem roku 2007 byl říjen, kdy GE Money Bank poskytla 18 294 úvěrů v celkové hodnotě 2 miliardy korun. Za celý rok dosáhl objem nově poskytnutých úvěrů 13,4 miliard korun, z čehož 4,6 miliardy tvoří Konsolidace půjček.

Expres půjčka je neúčelový úvěr ve výši od 30 do 200 tisíc korun, u kterého GE Money Bank nevyžaduje žádné ručení, přičemž o poskytnutí rozhoduje na počkání – průměrně do 2 minut. Do dalších 5 minut již má klient peníze na účtu. Dobu splatnosti si zákazníci mohou standardně zvolit podle svých požadavků v délce 24, 30, 40, 50, 60 a 72 měsíců. U vybraných úvěrů je to nyní i 84 měsíců. Expres půjčka navíc umožňuje finanční prostředky doplňovat o již splacenou částku do výše původního úvěrového rámce.

Konsolidace půjček umožňuje klientům spojit jejich nesplacené půjčky do jedné. Výhodou pro zákazníky je zejména zpřehlednění jejich finanční situace a také přizpůsobení parametrů nového úvěru jeho aktuálním potřebám. Konsolidací půjček lze dosáhnout výrazně nižší měsíční splátky (prodloužením doby splatnosti) či naopak úspory úroků z úvěru (zkrácením doby splatnosti). GE Money Bank jako jediná z peněžních ústavů také zájemci zdarma vyřídí splacení půjček v ostatních bankách nebo splátkových společnostech. Datum splátky si lze zvolit dle vlastních preferencí a vybrat si lze i délku splácení od 24 měsíců až do 120 měsíců. Klienti mohou konsolidovat úvěry v hodnotě 30 až  300 tisíc korun.

Ti, kteří vlastní byt či dům a potřebují snížit zátěž spojenou s většími finančními závazky nebo požadují hotovost navíc, mají možnost využít Konsolidaci půjček zajištěnou nemovitostí. Jejím prostřednictvím lze konsolidovat úvěry až v hodnotě 1,5 milionu korun a navíc požádat o hypotéku.
 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy