SkyEurope budou od května létat z Prahy do španělského Alicante

25.01.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. ledna (ČTK) - Nízkonákladové aerolinie SkyEurope (SE) zavedou od května novou linku z Prahy do španělského letoviska Alicante. Oznámil to mluvčí společnosti Tomáš Kika. Do Alicante dosud žádné přímé lety z Prahy nesměřují. Již dříve firma oznámila, že od letního letového řádu budou její letadla nově létat z Prahy do španělské Malagy, chorvatského Zadaru a bulharské Varny.

Firma předpokládá, že linku do Alicante budou využívat převážně turisté. "Nové spojení jsme přidali na základě poptávky našich cestujících, kteří si v létě oblíbili prázdninové destinace," řekl Kika. Zároveň chce firma zvýšit frekvence letů na již provozovaných letech. Posíleny budou například linky z Prahy do Košic, Londýna, nebo Paříže.

Rozšiřování sítě souvisí se záměry SkyEurope na posílení pozice na pražském letišti. Na jaře firma rozšíří pražskou flotilu ze čtyř na pět letadel; počet cestujících se má letos zvýšit z loňských 500.000 zhruba na trojnásobek. Tím by SE útočily na pozici druhého největšího dopravce na pražském letišti po ČSA.

Letní letová sezona začíná prvního dubna. Nová cílová místa již oznámily také České aerolinie. Nově se cestující dostanou v létě s ČSA do francouzského Bordeaux, syrského Damašku, Heraklionu na Krétě, největšího kazašského města Almaty, ruského Rostova na Donu a gruzínského hlavního města Tbilisi.

ČSA a SkyEurope patří vedle společnosti Travel Service k dopravcům, kteří mají základnu na ruzyňském letišti, tzn., že zde mají umístěna letadla.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK