Colosseum Asset Management – úspěšný rok 2007

30.01.2008 | , Colosseum, a.s.
Tiskové zprávy


Služba Managed Futures společnosti Colosseum, a.s. ukončila rok 2007 navýšením objemu spravovaného majetku klientů o 339% (v USD).

Část tohoto nárůstu byla způsobena zhodnocením klientských prostředků. V případě investičního programu Venus bylo v roce 2007 dosaženo po odečtení všech poplatků dolarového zhodnocení o 38%.

Managed Futures je správa klientských prostředků profesionálními portfolio manažery na futures trzích. Tato služba se v posledních letech stává vyhledávanou především pro své zaměření na rozsáhlou řadu navzájem nezávislých trhů jakou jsou komodity (energie, kovy, obilniny aj.) a finanční instrumenty (měny, dluhopisy, úrokové sazby aj.). Široká diverzifikace spolu s možností participovat na rostoucích i klesajících trendech tak umožnuje manažerům účinně řídit rizika a současně dosahovat výnosu například i v době, kdy akciové trhy klesají. Výše uvedené zhodnocení ale není zárukou budoucích výnosů.

Managed Futures mají ve srovnání s investicí do akcií a dluhopisů několik výhod:

  •  umožňují dosáhnout výnosu v situaci, kdy akciové a dluhopisové trhy poskytují omezené příležitosti
  •  snižují celkové riziko akciového a/nebo dluhopisového portfolia
  •  zvyšují potenciální výnos celého portfolia investic
  •  umožňují snadnou participaci na vývoji globálních trhů

„Nárůst objemu spravovaných prostředků v rámci služby Managed Futures zřetelně ukazuje na rostoucí zájem českých investorů o tuto moderní formu investování,“ komentuje vývoj Štěpán Pírko, hlavní portfolio manager a člen představenstva společnosti Colosseum, a.s.

Společnost Colosseum, a.s. působí na českém trhu již od roku 1997 a je jedním z prvních obchodníků s cennými papíry s licencí na deriváty. V současné době patří mezi nejvýznamnější nebankovní instituce se specializací na burzovní a OTC deriváty (futures a opce, Forex, CFDs). Klienti si mohou vybrat z široké nabídky služeb od zprostředkování burzovních obchodů, přes poradenství a správu aktiv profesionálními portfolio managery až po outsourcing řízení rizik.
 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy