ATLANTIK zvyšuje komfort českých investorů

30.01.2008 | , Atlantik FT
Tiskové zprávy


Čeští investoři mohou nyní rychle a efektivně reagovat na pohyb trhu na zahraničních burzách. Umožňuje jim to finanční skupina ATLANTIK. V uplynulém období významně investovala do moderních technologií, které umožňují přímý přístup na burzy v zahraničí.

Finanční skupina ATLANTIK reaguje na zvyšující se nároky českých investorů na rychlost a efektivnost zprostředkovaných obchodů, které v poslední době významně rostou. Makléři společnosti ATLANTIK FT mají nyní díky novým technologiím přímý přístup (Direct Market Access) do obchodních systémů jednotlivých burz v Polsku, Maďarsku a USA. „Naši makléři se nyní mohou bezprostředně podílet na jednotlivých obchodech v zahraničí. Český investor tak dostává nejaktuálnější informace o realizaci svého obchodu a může na ně ihned reagovat,“ říká k hlavním výhodám Jan Schiesser, předseda představenstva finanční skupiny ATLANTIK.

„Ve světě jsou tyto technologie a nové trendy známé a používané již delší dobu, avšak v našich podmínkách jde o novinku. Rádi bychom tímto způsobem rozšířili možnosti českých investorů a reagovali na jejich poptávku i nadále a na dalších trzích. Proto hodláme tuto technologii využívat i v případě přístupu na další zahraniční trhy,“ dodává Jan Schiesser.

Nové technologie využívají připojení dle mezinárodního standardu FIX realizované za pomoci virtuální privátní sítě (VPN), která umožňuje vzájemné propojení a komunikaci makléře s daným trhem při zachování bezpečnosti vzájemně sdílených dat a informací. Technologické řešení dodala společnost SiteOne.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy