Obrat Unileasingu loni přesáhl dvě miliardy

04.02.2008 | , Unileasing
Tiskové zprávy


Společnost Unileasing, největší česká nezávislá leasingová společnost, uzavřela v roce 2007 obchody za 2,2 miliardy Kč.

Objem nových obchodů se tak meziročně zvýšil o 15 %. Předběžný zisk před zdaněním dosáhl loni 101 milionů Kč, což představuje nárůst 14 % oproti roku 2006. Počet nových zakázek byl rovnoměrně rozdělen v celém portfoliu leasingových služeb, ve kterém přibližně dvě třetiny tvoří dopravní technika a jednu třetinu stroje a technologie.

„Růst hospodářského výsledku je pozitivní zejména proto, že v době rostoucích úrokových sazeb byl konkurenční tlak na cenu leasingu enormní,“ říká Ing. Pavel Ovsík, předseda představenstva Unileasingu.

Unileasing financuje širokou škálu předmětů počínaje běžnou dopravní technikou až po speciality, jako jsou lodě, letadla, lokomotivy, vagóny ale také lyžařské vleky, rolby na úpravu sněhu, bowlingy a mnoho dalších věcí.

„Unileasing od svého založení v roce 1991 pokračuje v nepřetržitém růstu objemu obchodů. Průběžné hodnoty objemu obchodů během loňského roku signalizovaly dobré výsledky, ale konečné číslo překonalo naše očekávání,“ uvádí Ing. Pavel Nový, místopředseda představenstva společnosti. „Důležitým ukazatelem každé finanční instituce je objem pohledávek po splatnosti, ten se meziročně prakticky nezměnil a zůstává na úrovni vynikajících 4 miliónů Kč. Tato hodnota představuje pouhý zlomek procenta tržeb a nejlépe dokládá kvalitu realizovaných obchodů,“ dodává.

Unileasingu patří 14. místo v pořadí největších leasingových společností a firma svým růstem posiluje pozici největší nezávislé leasingové společnosti v České republice.

 

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy