Jak dopadne kauza Moravia banky ?

14.06.2001 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Již se snad blíží potrestání viníků, kteří zavinili vytunelování Moravia banky, protože by pravděpodobně ještě letos měli stanout před soudem.

Již se snad blíží potrestání viníků, kteří zavinili vytunelování Moravia banky, protože by pravděpodobně ještě letos měli stanout před soudem. Celkově bylo v této kauze obviněno šestnáct lidí. A to čtyři již v září loňského roku. Dalších dvanáct by mělo být obžalováno v nejbližší době.

Těmto viníků hrozí vězení v délce pět až dvanáct let za úvěrové podvody, porušování povinností při správě cizího majetku a zneužívání informací v obchodním styku. Za hlavního viníka je považován Jiří Baron, předseda dozorčí rady Moravia banky, a je již více než rok ve vazební věznici. Je podezřelí, že zjišťoval svým společnostem výhodné úvěry od banky, kterou řídil.

Dalšími obžalovanými jsou členové představenstva Ingstavu Opava Svatopluk Mayer a Roman Podgrabinský a členové představenstva společnosti Finprum Invest Petra Gussmannová a Jiří Rybář. Můžeme tedy jen doufat, že viníci budou odsouzeni a že procesy opravdu proběhnou. Že by se u nás začali podvodníci konečně trestat ???

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ