Nationale-Nederlanden nabízí netradiční investici

15.06.2001 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Nový fond při životním pojištění Nationale-Nederlande na českém trhu....

Jako první v České republice nabízí životní pojišťovna Nationale-Nederlanden svým klientům možnost investování do tzv. click-fondu. Prostřednictvím Českého Click Fondu (jak je tento fond u pojišťovny pojmenován) se mohou klienti pojišťovny podílet na růstu evropských akcií zahrnutých do indexu EuroStoxx 50 přičemž je jim však zaručeno, že hodnota jejich investice nepoklesne pod úroveň 90% investovaných prostředků. Prostředky fondu jsou z 90% investovány do bezrizikových termínovaných vkladů a pokladničních poukázek; zbylých 10 procent je pak umístěno do nákupu opcí na evropský index EuroStoxx 50.

Jelikož fond pravidelně „zamyká“ zisky dosažené z opčních obchodů do bezrizikových investic, může svým klientům nabídnout nadprůměrné zhodnocení investic při garanci maximálně 10 % ztráty.

Klienti Nationale-Nederlanden mohou investovat do Českého Click Fondu v rámci investičního pojištění poskytovaného pojišťovnou; nizozemská skupina ING však nabízí možnost investování do click fondů také prostřednictvím svých otevřených podílových fondů.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ