Skončí privatizace KB příští týden ?

21.06.2001 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Do konce týdne by měla společnost Goldman Sachs, poradce pro privatizaci 60 procentího podílu KB, vybrat nejlepší nabídku ze tři uchazečů.

Do konce týdne by měla společnost Goldman Sachs, poradce pro privatizaci 60 procentího podílu KB, vybrat nejlepší nabídku ze tři uchazečů. Původní počet zájemců byl čtyři, avšak francouzská banka Crédit Agricole v nedávné době ze soutěže odstoupila. Nyní zůstají HypoVereinsbank, Société Générale a UniCredito.
Tento týden se v médiích začali objevovat informace o ceně, kterou jednotliví zájemci nabízí. Ceny se měli pohybovat v rozmení 22 až 30 miliardami korun. Tato částka je docela nízká. Dokonce i akcie Komerční banky včera pravděpodobně v rekaci na tyto informace klesly o 5,5 procent. Dnes se zase objevili informace, že nabídky dvou investorů se pohybují ve vyšších částkách tj. 30 až 40 miliard korun.
Tyto vyšší cenové nabídky patří společnostem UniCredito a Société Générale. Pokud se poradce pro privatizaci do konce týdne rozhodne, mohla by vláda vybrat budoucího vlastníka 60 procent akcií v Komerční bance již příštý týden. Je tedy jasné, že konec privatizace se nezadržitelně blíží.
Problémem je, že se vysocí státní uředníci odmítají k tomuto problému vyjadřovat. Např. Jan Juchelka, místopředseda Fondu národního majetku a člen dozorčí rady KB, řekl: "Všechno bude zveřejněno až po vládním rozhodnutí."


Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ