Leasingové podvody v masovém měřítku

25.06.2001 | , Finance.cz
LEASING A SPLÁTKY


Policie vyšetřuje na severní Moravě zřejmě jeden z největších leasingových podvodů v ČR. Skupina šesti mužů pomocí podvodů připravila leasingovou společnost Corfina Trade o téměř 100 miliónů korun.

Policie vyšetřuje na severní Moravě zřejmě jeden z největších leasingových podvodů v ČR. Skupina šesti mužů pomocí podvodů připravila leasingovou společnost Corfina Trade o téměř 100 miliónů korun. Jak se jim to povedlo? Postup byl jednoduchý. K uzavírání leasingových smluv na neexistující zboží totiž podvodníci oslovovali lidi v tísni, nezaměstnané, bezdomovce apod. Mnozí z nich ani netušili, že se jedná o podvod a že se stávají spolupachateli.
Šestice podvodníků byla sdružená do společnosti DR Centrum a tu také využívala na svou podvodnou činnost. Smlouvu na neexistující zboží nechali za odměnu 10 až 140 tisíc korun podepsat bezdomovcem a ta pak putovala na leasingovou společnost Corfina Trade, která obratem poslala na společnost DR Centrum peníze za fingované zboží.
Policie uvádí, že se bohužel jedná o organizovanou trestnou činnost, a že se dá předpokládat, že do ní nebyla zapletena jenom Corfina. Ta již učinila pár kroků k očistění jména společnosti, jako např. že propustila všechny zaměstnance, kteří přišli do styku s podvodným uzavíráním leasingových smluv.

Autor článku

Vladimír Šindelka  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: LEASING A SPLÁTKY