Prodej KB ještě nekončí

25.06.2001 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Včera se vláda na svém zasedání nezabývala zájemci o šedesátiprocentí podíl v Komerční bankce, a tak prodej Komerční banky pravděpodobně nebude uzavřen do konce tohoto týdne.

Včera se vláda na svém zasedání nezabývala zájemci o šedesátiprocentí podíl v Komerční bankce, a tak prodej Komerční banky pravděpodobně nebude uzavřen do konce tohoto týdne. Premiér Miloš Zeman se vyjádřil: "Proces nebyl definitivně uzavřen, nicméně vláda se bude privatizací KB zabývat v nejbližších týdnech."
K tomu dodal ministr financí Jiří Rusnok: "Záleží na premiérovi, jestli svolá mimořádné zasedání, nebo jestli to necháme na řádné jednání kabinetu příští pondělí." Pokud tedy nedojde ke svolání mimořádné schůze, proces prodeje bude uzavřen nejdříve příští pondělí. Ale ani tento termín není jistý. Záleží na premiérovi.
Nejvyšší nabídka se pravděpodobně, podle časopisu Euro, pohybuje kolem částky 51 miliard korun. Pokud však její nový majitel najde v bance problémová aktiva může být cena snížena až o 14 miliard korun. Z toho plyne, že pokud nastane nejhorší varianta, tak stát získá z privatizace KB okolo 37 miliard korun.
Přesné nabídky jednotlivých zájemců však nejsou známy. Ve většině zdrojů jsou uváděny částky od 30 do 50 miliard. A vláda tyto nabídky udržuje v tajnosti. Kromě toho se také v médiích objevili informace, že jeden z kandidátů, německá HypoVereinsbank, odstoupili z výběrového řízení. Ministr financí Rusnok se však dnes vyjádřil, že podle jeho infomacích zůstávájí ve hře všichni ti zájemci. Uvidíme tedy, jak bude prodej pokračovat.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ