Pojištění právní ochrany

09.07.2001 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Dnes se můžete pojistit i na náklady vzniklé při soudním řízení…

Pojištění právní ochrany fyzických osob je u nás ještě poněkud neznámé téma, ale to neprávem. Pojištění kryje řadu rizik a to na dobré úrovni, rovněž cena za toto pojištění není vysoká. Pojistné činí 500 - 4 000 Kč za rok, většinou kolem 1 000 Kč a to pro celou rodinu. Výše pojistného je srovnatelná s pojištěním standardní nemovitosti. Pojistná částka, tedy maximum, které pojišťovna plní je ve výši 300 000 Kč na jednu pojistnou událost.


Na našem trhu působí v této oblasti pojišťovna D.A.S., která nabízí nejen pojištění právní ochrany, ale i pomoc prostřednictvím svých zástupců. Tato pojišťovna za Vás převezme riziko prohry a uhradí za Vás z pojištění právní ochrany veškeré náklady, které je nutno vynaložit k prosazení Vašich oprávněných nároků. Pojišťovna D.A.S. má v nabídce několik svých produktů. Rizika se dají kombinovat. Pojištění se sjednává pro celou rodinu, či řidiče motorových vozidel.


Mezi rizika, která jsou pojišťovnou hrazena, patří zejména: odměny a náklady zvoleného právního zástupce (je-li jeho pověření nezbytné pro úspěšné vyřízení věci), soudní výdaje a náklady, náklady na svědky a soudní znalce, povolané soudem, výdaje a náklady protistrany, které je nutno uhradit na základě soudního rozhodnutí, náklady na provedení výkonu rozhodnutí, a to vždy na základě jednoho návrhu pro každý exekuční titul apod.

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ