Banky se konečně dohodly !

13.07.2001 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Konečně byl ukončen spor, který začal již na jaře. Česká spořitelna se dohodla s ostatními bankami na cenách za výběry z svých bankomatů.

Česká spořitelna se dohodla s ostatními bankami na cenách za výběry z svých bankomatů . Konečně byl tedy ukončen spor, který začal již na jaře. Spořitelna totiž požadovala zvýšení na 40 Kč + 0,5 % z vybírané částky, ale banky tuto částku odmítly. Hrozilo tedy, že Spořitelna bude ostatním bankám účtovat poplatky jako za mezinárodní výběry.
Výkonný výbor Sdružení pro bankovní karty navrhl novou fixní částku 47 Kč. A spořitelna souhlasí. "Oceňujeme přístup bank, 47 korun jako poplatek za výběr je pro nás přijatelný" sdělil nedávno člen představenstva spořitelny Martin Škopek.  Nejpozději od září by tedy měli začít platit nové poplatky, které si banky mezi sebou účtují za výběry ve svých bankomatů klientem jiné banky.
Kolik opravdu zaplatí klienti záleží na bankách. Částka 47 Kč je však celkem vysoká, a tak se dá předpokládat, že banky zvednou i částky, které platí klient za výběry v bankomatech jiné banky než vlastní. Jako první oznámila své zdražení GE Capital Bank, která zvýší poplatek z 5 Kč na 20 Kč při výběru z bankomatu ČS. Tento poplatek vstupuje platnost od 1. 7. (jako nový sazebník), ale banka ho nebude  klientům účtovat až do doby než dojde ke zdražení poplatků u České spořitelny.
V současnosti banky účtují klientům buď žádný poplatek nebo částku od 3 do 25 Kč za výběr z bankomatu jiné banky. U některých banky má klient např. 2 výběry v měsíci zdarma a za další už platí (obvykle je to ta vyšší částka z uvedeného rozmezí).

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ