Klientům našich podílových fondů roste majetek

17.05.1999 | ,
Domovská stránka


MANAŽER MARKETINGU IKS KB JIŘÍ KEPKA ŘEKL PRÁVU:

Bedřich Choděra

* České otevřené podílové fondy nyní prožívají návrat investorů a jejich jmění velmi rychle roste. Jak si vedou vaše fondy? Rodinu otevřených podílových fondů, kterou tvoří fondy IKS Peněžní trh, IKS Dluhopisový, IKS Balancovaný a IKS Eurobondový, uvedla Investiční kapitálová společnost Komerční banky (IKS KB) na český trh již v roce 1997. Od začátku roku 1999, kdy činil majetek této Rodiny fondů kolem 1,3 miliardy Kč, vzrostl na současných více než 2,5 miliardy Kč. To je velmi výrazný růst a náš podíl na českém trhu tak převýšil 12 procent. Největší zásluhu na tom má IKS Peněžní trh, který v těchto dnech již překonal hranici dvou miliard korun. V současné době je klienty Rodiny více než 14 tisíc podílníků, měsíčně jich přibývá 1500 až 2000.

* Co přinesly vaše fondy podílníkům? Loni zhodnotil fond IKS Peněžní trh, určený pro konzervativní investory a investující výhradně do velmi bezpečných nástrojů peněžního a dluhopisového trhu, finanční prostředky vložené podílníky o více než 13 procent. Vysokou výnosnost, a to více než 20 procent, si loni udržel také IKS Balancovaný, který může podle svého statutu investovat do českých akcií a dluhopisů. V této souvislosti vždy upozorňujeme klienty, že konkrétní výnosy fondů nelze dopředu určit a výnosy dosažené v minulosti nejsou zárukou, že se podaří dosáhnout obdobných výnosů v budoucnosti. Například výkonnost fondů peněžního trhu je nyní obecně nižší vzhledem k poklesu úrokových sazeb v předchozích měsících. Poklesly však také úroky termínovaných vkladů v bankách, takže fondy peněžního trhu jsou v této situaci lepší.

* V čem vidíte výhody Rodiny otevřených podílových fondů IKS KB oproti konkurenční nabídce jiných společností? Lidé si samozřejmě otestují, jak která investiční společnost umí jejich majetek zhodnotit, jak jedná se zákazníkem, popřípadě zda není celý proces investování příliš komplikovaný a nákladný. Velká a finančně silná skupina má v tomto směru lepší možnosti než kdokoli jiný. Naše síť 180 prodejních míst v pobočkách a expoziturách Komerční banky (KB) je jedna z nejrozsáhlejších a snažíme se, aby kultura prodeje a komfort obsluhy patřily k nejlepším v ČR. Výhodou pro klienty je i rychlost výplaty, pokud klient cenné papíry fondů prodá. Peníze obdrží na účet během několika málo dnů. To vše přispívá ke spokojenosti našich klientů. Ti pak během jednoho roku investují vícekrát a zvyšují své prostředky o 25 %. Další výhodou jsou rozsáhlé informace, které o našich fondech poskytujeme.

* Kde se klient dozví o výsledcích vašich otevřených podílových fondů? Snažíme se poskytovat kvalitní a včasné informace. V pobočkách KB jsou k dispozici měsíční i týdenní komentáře výnosnosti fondu, minimálně dvakrát ročně uveřejňujeme výsledky našich fondů v celostátním periodiku. Každý klient dostává čtvrtletně dopisem výpis z účtu a písemný komentář o hospodaření Rodiny fondů, to vše zdarma. Bezplatná je také naše informační klientská linka na telefonním čísle 0800 10 8888, neustále aktuální jsou informace na naší webovské stránce na internetu.

* Zmínil jste se o poplatcích, IKS KB se prý rozhodla je změnit? Abychom maximálně podpořili zájem podílníků o naše fondy, zavedeme v období od 10. května do 25. června zvýhodněnou nabídku - investice do kteréhokoliv fondu Rodiny je zcela zdarma, bez vstupních poplatků. Jen připomenu, že investice do cenných papírů delší než šest měsíců nejsou oproti vkladům v bankách daněny.

Zdroj: Právo 17.5. 1999

Autor článku

Články ze sekce: Domovská stránka