Bankopojištění trochu jinak

06.09.2001 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Spojování finančních institucí je stále častějším trendem, ale o výhodnosti nabízených produktů se dá diskutovat…

Banky a pojišťovny, které se spojují se mohou pyšnit širokou nabídkou svých služeb. Ano, v dnešní uspěchané době je velice chvályhodné poskytovat finanční služby pod jednou střechou, ale je souhrnná nabídka ta nejvýhodnější?
Na první pohled vypadá nabídka souběhu několika produktů u téže či přidružené instituce výhodnější, instituce poskytují velké slevy. Ovšem každá instituce má svůj nabídkový koláč, který obsahuje nejen výhodné produkty, ale i produkty méně výhodné, na kterých musí vydělat sama instituce.
Při nespokojenosti s nějakým produktem, je zde možnost smlouvu vypovědět, produkt zrušit, ale za poplatky. Pokud pak rušíte více produktů, musíte sáhnout hluboko do kapsy.
Potom se nabízí pomoc od nějakého nezávislého finančního poradce, je jich málo, ale vyskytují se i na našem finančním trhu. Ovšem nezávislost se v této oblasti hledá velmi těžko. Jsou instituce, které nabízejí celý osobní finanční plán, ale to neznamená, že jsou či nejsou nezávislí. Někteří mají pouze pestrou nabídku produktů, ale od každého typu jeden, maximálně dva produkty. Ty jsou potom propagovány za nejvýhodnější, vždyť přednést výhody jakéhokoli produktu není těžké…
Chybí zde srovnání s konkurencí.

Autor článku

Eva Šobáňová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ