Commercial Union chce být v ČR v čele životního pojištění

20.05.1999 | ,
Domovská stránka


Čelné místo mezi životními pojišťovnami v tuzemsku chce během několika nejbližších let zaujmout a.s. Commercial Union životní pojišťovna (CUŽP), dceřiná společnost největší britské pojišťovny Commercial General Union. ČTK to dnes při otevření olomoucké regionální agentury této pojišťovny řekl generální ředitel CUŽP Martin D. Cullen.
"Předpokládáme, že za tři až pět roků budeme buď první nebo druhou největší životní pojišťovnou na českém trhu. Samozřejmě, teď je zde náš podíl ještě poměrně malý, ale máme obrovský tým lidí, takže věřím, že tohoto cíle dosáhneme," uvedl Cullen. Pojišťovna zahájila v tuzemsku činnost v roce 1997 a nyní má kromě Olomouce pobočky také v Liberci, Plzni, Ostravě a Brně. CUŽP podle Cullena ještě letos rozšíří jejich síť o agentury v Českých Budějovicích a Praze.
CUŽP, která klientům poskytuje ochranu ve formě životní pojistky a zároveň umožňuje výhodné investování volných finančních prostředků, loni předepsala klientům pojistné 16,52 miliónu korun při průměrném pojistném 12.635 korun na smlouvu.
CUŽP má základní jmění 200 miliónů korun a je stoprocentní dceřinou společností britské pojišťovny Commercial Union Plc, jejíž historie sahá 300 let zpět. Loni se pojišťovací ústav spojil s druhou největší britskou pojišťovnou General Accident, s níž utvořil finanční podnik Commercial General Union. Celosvětově spravuje aktiva 100 miliard britských liber.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka