Reuters o útoku na USA

12.09.2001 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Agentura Reuters věnovala celé své včerejší zpravodajství z valné většiny pouze útoku teroristů na USA. Velký vliv měla včerejší tragédie také na světové burzy a trhy. Nejznámější světová burza na Wall Street po leteckém útoku vůbec neobchodovala!  

Agentura Reuters věnovala celé své včerejší zpravodajství z valné většiny pouze útoku teroristů na USA. Napadeny byly monstrózní mrakodrapy v centru New Yorku a sídlo amerického ministerstva obrany Pentagon.  Vrcholy obou výškových budov, ve kterých pracují tisíce osob, po kolizi  se dvěmi unesenými letadly hořely.  

Velký vliv měla včerejší tragédie také na světové burzy a trhy. Nejznámější světová burza na Wall Street po leteckém útoku vůbec neobchodovala!  Tím bylo zabráněno panickému výprodeji veškerých amerických cenných papírů a ještě výraznějšímu propadu trhu. Akciové trhy po celém světě byly včera všeobecně pod velkým tlakem a zpravidla výrazně padaly. Výjimkou byly japonské akcie, které v průměru uzavřely výše než předchozí den. Nicméně další prognózy o vývoji asijských cenných papírů nejsou příznivé.

Naopak dluhopisy zaznamenaly v krizové situaci nárůst kurzů. Dluhopisy jsou méně rizikové aktivum a alternativní investicí k akciím. 

Pozor! Následuje příspěvek o vývoji devizových trhů a další zajímavosti v návaznosti na útok na USA! Sledujte dále zpravodajství našeho serveru.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU