Od září funguje Česká konsolidační agentura

12.09.2001 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Státní Konsolidační banka dle zákona končí k 1. září svou činnost. A zároveň vzniká Česká konsolidační agentura, která bude figurovat jako nebankovní zástupce Konsolidační banky.

Státní Konsolidační banka dle zákona končí k 1. září svou činnost. A zároveň vzniká Česká konsolidační agentura, která bude figurovat jako nebankovní zástupce Konsolidační banky. Na Českou konsolidační agenturu přejdou všechny její práva a závazky. Zároveň si ponechá i některé bankovní činnosti. Např. povede účty fyzickým a právnickým osobám (ale nesmí poskytovat úvěry), může provádět platební styk a zúčtování přes clearing ČNB, a automaticky se stává obchodníkem s cennými papíry.
Agentura by svoji činnost měl skončit v roce 2011, je však pravděpodobné, že ji neskončí s nulovou bilancí. "S většinou toho, co tu máme, se vyrovnáme za dva až tři roky. Nelze však říci, jestli na nás nebudou kladeny další požadavky na správu jiných špatných pohledávek, kterých je v rámci státního sektoru dost," uvedl generální ředitel KoB Pavel Řežábek.

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ