Problémy v pojišťovně Universal

13.09.2001 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Ministerstvo financí včera oznámilo, že zahajuje nucenou správu v Pojišťovně Universal. Hospodaření pojišťovny přitom nebylo v loňském roce nikterak špatné. Zisk činil 17 milionů korun.

Ministerstvo financí včera oznámilo, že zahajuje nucenou správu v Pojišťovně Universal. Pojišťovna působí na trhu již od roku 1993. Mezi jejími zakladateli se objevily dnes již zkrachovalá Universal Banka a společnost Terciér. Od roku 2000 je hlavním akcionářem této pojišťovny firma Istrokapitál, kteráý má své sídlo na Slovensku.

Hospodaření pojišťovny nebylo v loňském roce nikterak špatné. Zisk činil 17 milionů korun. Proto je s podivem, že byla právě nyní zavedena nucená správa. Pojišťovně tento krok zřejmě uškodí. Nepůjde až tak o odliv stávajících klientů, ale spíše o příliv těch nových, kteří před malým subjektem se slovenským kapitálem dají přednost větší pojišťovně se zahraničními akcionáři.

Pojišťovna Universal se ve své minulosti významněji angažovala i v rámci procesu fúzí. V roce 1998 přešli pod její křídla klienti pojišťovny Morava. Ta zkrachovala zejména v souvislosti s vysokým škodním plněním v období velkých povodní.

Pokud chcete o kauze pojišťovny Universal vědět více, sledujte dále naše zpravodajství.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ