Nové úvěry a meziúvěry

13.09.2001 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Od 1. září 2001 ČMSS svou nabídku v oblasti poskytování meziúvěrů a úvěrů ze stavebního spoření dále rozšířila. ČMSS nabízí úvěr ze stavebního spoření s pevnou roční úrokovou sazbou a také celou řadu překlenovacích úvěrů.

Od 1. září 2001 ČMSS svou nabídku v oblasti poskytování meziúvěrů a úvěrů ze stavebního spoření dále rozšířila. Hlavním cílem naší největší stavební spořitelny je "zpřístupnit co největšímu množství klientů meziúvěr nebo úvěr ze stavebního spoření a snížit jejich zatížení při vyřizování žádostí a maximálně tak zrychlit celý proces k získání požadovaných peněžních prostředků na jejich bytové potřeby".

ČMSS nabízí úvěr ze stavebního spoření s pevnou roční úrokovou sazbou 6 % a také celou řadu překlenovacích úvěrů, tzv. meziúvěrů, u nichž se úroková sazba pohybuje v rozmezí od 6,5 do 8,5 % p.a.

Nová nabídka je zaměřena na klienty, kteří již mají naspořeno 50 % cílové částky a výše hodnotícího čísla u jejich smluv o stavebním spoření dosáhla podle zvolené tarifní varianty minimálně 50 (rychlá varianta), 30 (standardní varianta) respektive 22 (dlouhodobá varianta).

O co jde vlastně v praxi? Českomoravská stavební spořitelna vychází z toho, že naspořením 50 % cílové částky již klient prokázal svoji schopnost splácet úvěr, ochotu dostát všem závazkům vyplývajícím z úvěru (odborně řečeno prokázal svoji bonitu). Spořitelna se spoléhá na to, že když klient dokázal pravidelně spořit, "dokáže jistě bez problémů i splácet poskytnutý úvěr".

Maximální výše poskytnutého úvěru ze stavebního spoření nebo meziúvěru podle nových podmínek je 150.000,- Kč včetně.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ