Převody účtů erozóny začnou již brzy

14.09.2001 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Banky budou již během podzimu převádět účty, nyní vedené v měnách dvanácti zemí eurozóny, které s koncem roku končí svoji platnost, na účty v euru.

Banky budou již během podzimu převádět účty, nyní vedené v měnách dvanácti zemí eurozóny, které s koncem roku končí svoji platnost, na účty v euru. Například Komerční banky začne tyto účty, je jich asi 300 tisíc, postupně převádět již od října, aby všechny převody zvládla do konce roku.
Česká spořitelna má v těchto měnách asi  75 tisíc účtu a přes 5 tisíc termínovaných vkladů. Všechny účty také zvládne převést do konce roku a o jejich převodu bude své klienty informovat prostřednictvím výpisu, kde bude uveden zůstatek v současné měně a ekvivalent v euru. ČSOB bude převádět asi 120 tisíc účtů, a taky vše do konce roku zvládne.
Přeměna účtů na účty v euru bude bez poplatků a také nebude mít vliv ani na úročení, které zůstane zachováno, ani na číslo účtu. Klienti mohou ještě do konce roku vládat a vybírat peníze v měnách eurozóny, ale od začátku roku mohou vládat i vybírat pouze euro.
Výměna bankovek a mincí měn eurozóny budou probíhat i příští rok, ale banky si za ně budou účtovat velké poplatky. Takže pokud máte nějaké marky, šilinky nebo franky doma v šuplíku, utraťte je nebo vyměňte v bance ještě před koncem roku.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ