Dostane UB dluh zpět ?

20.09.2001 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Ještě stále není vyřešen obchodní spor mezi Union bankou a Slovenským plynárenským priemyslem o celkový dluh 350 milionů korun českých.

Ještě stále není vyřešen obchodní spor mezi Union bankou a Slovenským plynárenským priemyslem o celkový dluh 350 milionů korun českých. Jedná se o to, že bývalý šéf Slovenského plynárenského priemyslu Ján Ducký podepsal pět směnek pro společnost Sezooz Group. Nyní SPP nechce tyto směnky Union bance proplatit, přestože již UB spor jednou vyhrála v nižší instanci u Krajského obchodního soudu v Bratislavě v dubnu loňského roku. SPP totiž krátce před privatizací a výplatou těchto by se zadlužila. Snaží se tedy zpochybnit platnost směnek, a tak se kauza dostala před soud.
Soud potvrdil, že směnky jsou platné a nařídil SPP, že musí zaplatit celou dlužnou částku i s úroky. Nyní se tento případ mám projednávat u nejvyššího slovenského soudu, ale projednávání bylo již dvakrát odloženo. "Po předchozích útocích ve slovenských médiích, které nebylo možné vnímat jinak než jako nedovolené ovlivňování soudů, vyvstává otázka, zda Nejvyšší soud SR nevyhověl politickým a mediálním tlakům, které byly proti bance ze strany SPP vedeny," řekl mluvčí Union banky Josef Řeřicha. Union banka z tohoto důvodu požádala ministra zahraničí Jana Kavana, aby jim zajistil právní pomoc na Slovensku.

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ