Potvrzení bonity přes internet

26.09.2001 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Zjistit si na internetu, jak velkou  hypotéku je banka ochotna poskytnout, může být velkou pomocí pro všechny, kteří hledají vlastní bydlení…

Na internetových stránkách www.cmhb.cz/overeni_bonity.phtml si mohou všichni potenciální žadatelé o čerpání hypotéčního úvěru ověřit, jak vysokou hypotéku by u této banky mohli získat vzhledem ke svým příjmům. Pomocí této služby se tak všichni zájemci mohou dozvědět výši úvěru, který mohou získat, a mohou se tak vyhnout případným následným nepříjemnostem, kdyby uzavřeli smlouvu na koupi nemovitosti a hypotéční úvěr by z důvodů nedostatečných příjmů nemuseli získat.

Stejné potvrzení - avšak oficiálně potvrzené banku, lze získat též na všech pobočkách ČMHB za poplatek. Potvrzení o možnosti získat hypotéční úvěr ve výši, kterou banka tímto potvrzením stvrdí, je velmi užitečnou službou zejména při koupi nemovitosti. Podstatně totiž snižuje riziko prodávajícího, že za svoji nemovitost nedostane zaplaceno proto, že kupující nebude mít šanci získat  úvěr kvůli nedostatečném prokazatelným příjmům. Prodávajícímu tato služba může naopak účinně pomoci ke zvýšení důvěryhodnosti při jednáních o koupi.

Zdroj: ČMHB


Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ