Nationale-Nederlanden předepsala do dubna pojistné 1,1 mld. Kč

25.05.1999 | ,
Domovská stránka


Nationale-Nederlanden životní pojišťovna předepsala za první tři měsíce tohoto roku pojistné 1,1 miliardy Kč. Cílem pro letošní rok je dosažení pojistného 3,3 miliardy korun. Na dnešní tiskové konferenci to na dotaz ČTK řekl generální ředitel společnosti Miroslav Tacl. Za rok 1998 činilo předepsané pojistné 2,85 miliardy Kč.
Nizozemská pojišťovna, která 1.června oslaví sedm let působení na českém trhu, uzavřela v ČR více než 173.000 smluv. Kumulované předepsané pojistné představuje více než 10,5 miliardy Kč. Podíl N-N na tuzemském trhu životního pojištění činí téměř 19 procent, přičemž cílem je dosažení jedné pětiny.
N-N v současné době uvádí na trh nový produkt - investiční pojištění Junior. Uzavřením tohoto pojištění dospělý pojišťuje dítě proti úrazu a zároveň investuje v jeho prospěch.
Pojišťovna Nationale-Nederlanden působí jako organizační složka jedné z největších nizozemských pojišťovacích společností, která je členem finanční skupiny ING Group. Tržní hodnota řadí skupinu na pozici sedmého největšího finančního holdingu v Evropě.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka