Co týden dal?

27.09.2001 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Svět sleduje přípravy Spojených státu a jejich spojenců na odvetnou akci v Afghánistánu, další letecká katastrofa tentokrát nad Černým mořem. SocGen převzala kontrolu v Komerční bance. Na našem serveru je nová struktura ve všech zpravodajských sekcích. To jsou některé s událostí tohoto týdne.

Posledních 7 dní ve světě
Svět nadále sleduje jak teroristický útok ovlivňuje reakce investorů na kapitálových trzích. Bližší informace jak situace během týdne vyvíjela získáte z našeho zpravodajství. V pondělí došlo k výraznému propadu cen ropy na světových trzích (Černé pondělí pro ropné šejky, dárek pro motoristy) a i přes sníženou poptávku OPEC zatím dodávky ropy  zřejmě nesníží. Prezident Bush  přikázal konfiskovat majetek "teroristických skupin" a jejich vůdců, jako jeden z kroků boje proti terorismu, a pohrozil bankám, že zmrazí jejich majetek v USA, pokud nezabrání militantním skupinám v přístupu k financím (USA mohou zmrazit majetek "neposlušných bank" ). Objevil se nový počítačový virus nazvaný  "WTC". Šíří se internetovou poštou a obsahuje přílohu wtc.exe, po jejímž otevření dojde k rozeslání na všechny adresy adresáře a zničení všech souborů  uložených na pevném disku.
 
Posledních 7 dní u nás doma
V úterý stávkovali v Praze pracovníci Finančních úřadů za zvýšení mezd. Pojišťovna Allianz snížila své garance za škody způsobené válkou či teroristickými útoky  Českým aeroliniím z dosavadní miliardy na pouhých padesát milionů dolarů za každé letadlo, vláda se proto rozhodla leteckým společnostem poskytnout záruky. Ve středu vláda odsouhlasila prodej 30 procent akcií České pojišťovny v držení Fondu národního majetku společnosti PPF, která je majoritním vlastníkem pojišťovny, za téměř 3,9 miliardy korun (Vláda souhlasí s prodejem 30 pct akcií Pojišťovny).

Posledních 7 dní na našem serveru
I přes poněkud kratší pracovní týden tu pro Vás máme řadu novinek. Grafickou stránku našeho serveru www.finance.cz se stále vylepšujeme. Přidáváme nové ikonky, které vám mají pomoci v orientaci na našich stránkách. Tento týden přibyla také nová Rada ptáka Koumáka v sekci bydlení  na téma Kolotoč státní podpory.  V sekci daně  se můžete dočíst o dalších příjmech zaměstnanců osvobozených od daně.

Anketa posledních 7 dní
I pro tento týden jsme pro Vás na hlavní stránce připravili další anketu. Tentokrát nás zajímalo, zda podle Vás ovlivní teroristický útok  výši sazeb majetkového pojištění. Již od uveřejnění ankety je Vaše hlasování je téměř jednoznačné, většina z Vás (nyní 73 %) je domnívá, že výše sazeb bude útokem ovlivněna. Pouze 15 % odpovídajících si myslí, že útok na výši sazeb nebude mít vliv.


 

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU