Společnost ČGS koupila srbskou firmu Rumaguma

27.08.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. srpna (ČTK) - Česká gumárenská společnost ČGS koupila závod Rumaguma v Srbsku od americké firmy GPX. Informoval o tom Milan Zítko ze společnosti ČGS. Cenu akvizice neuvedl. Rumaguma se zaměřuje na výrobu zemědělských pneumatik.

"Výrobní program srbského podniku je v souladu s dlouhodobou strategií skupiny ČGS na výrobu a prodej mimosilničních pneumatik a významně posílí stávající druhou pozici skupiny v segmentu zemědělských pneumatik v Evropě," stojí v tiskovém sdělení společnosti. Součástí obchodu je poskytnutí práva na prodej pneumatik se značkou Galaxy, kterou GPX vlastnila pro oblast střední Evropy.

Nosnými podniky skupiny ČGS jsou firmy MITAS a RUBENA. Mitas vyrábí v Praze, ve Zlíně a v Otrokovicích mimosilniční pláště, zejména pneumatiky pro stavební stroje, rypadla a nakladače, pro nákladní automobily, víceúčelové a zemědělské stroje, pláště pro motocykly a gumárenské směsi.

Rubena vyrábí v provozech v Hradci Králové a v Náchodě výrobky z technické pryže, velopláště a veloduše a pryžové povlaky válců a gumárenské směsi.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK